Bakanın makam aracı radara girince

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ödemiş'te radara giren Bakan Beşir Atalay'ın aracını polis durdurdu. Hız limitini aşan bakanın aracına ceza kesen polislerle Bakan arasında şu diyalog geçti: İçişleri Bakanı Atalay, katıldığı İzmir İl Güvenlik Toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ve Gürcistan arasında uzlaşma yönünde bir gelişme olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu konuda, başından beri dikkatli davrandığını ve gerekli görüşmelerin yapıldığını bildiren Atalay, şunları söyledi:

''Hem Dışişleri Bakanımızın, hem Başbakanımızın görüşmeleri oldu. Gürcistan komşumuz olduğu için özellikle Sarp Sınır Kapısı ve bölgeyle ilgili bizim de kendi tedbirlerimiz vardı. Sınıra, basına yansıdığı kadar bir yığılma olmadı. Tırların gidiş gelişinde yavaşlama var. Riskli gördükleri için kendileri bekliyorlar ama Türkiye'ye yansıyan çok özel bir durum yok. Bizim dileğimiz, kendi bölgemizde, komşularımızda savaş olmasın, ölümler olmasın ve bütün sorunlar, barışçı şekilde çözümlensin. Türkiye bu politikayı izledi.''

Güvenlik toplantısı hakkında da bilgi veren Bakan Atalay, İzmir'de güvenlik anlamında iyi bir koordinasyon olduğunu söyledi.

Hukuk sistemi içinde güvenliği çok önemsediklerini kaydeden Atalay şöyle konuştu:

''Biz, daima hukuk devleti olma özelliğimizi en başa alıyoruz. Türkiye, bir hukuk devleti. Türkiye, demokrasisini gittikçe derinleştiren bir ülke, bu konuda iddialıyız. İnsan haklarına geniş öncelik ve değer veriyoruz. Dolayısıyla güvenlikle ilgili bütün çalışmalarımız da bu çerçevede olacaktır. Yani özgürlük ve güvenlik dengesi bizim çok önem verdiğimiz, daima önem vereceğimiz bir konu. İnsan hakkı, insan özgürlüğü ve bunun için de güven... Hukuk sistemi içinde güvenliği çok önemsiyoruz. Katiyen bu sınırları ihlal etmeyeceğiz ve insanı ön plana alarak, insana en fazla değeri vererek çalışıyoruz.''

-GÜVENLİKTE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER-

Turizm bölgesi İzmir'in güvenliğinin iyi durumda olduğunu kaydeden Atalay, ''Bizim için şehir suçları dediğimiz sokak suçlarının azalması ve vatandaşların günlük hayatında rahat yaşaması, kapkaçtan, hırsızlıktan endişe etmeden yaşaması çok önemli ve bu konuda İzmir büyük mesafe aldı. Türkiye büyük mesafe aldı ama İzmir hepsinden daha iyi. Artık kapkaç neredeyse unutuldu. Şehir suçlarında da düşüşler var'' diye konuştu.

Güvenlikte önceliğin ''suçu önlemek'' olduğunu belirten Atalay, güven timleri gibi uygulamaların olumlu sonuçlar getirdiğini ifade etti.

Atalay, ''Vatandaşa 'aranızda güven timleri var' dedik. Sizin gibi sivil kıyafetliler. Herkes bunu bilsin. Bunlar önleyici tedbirler. Trafikte de çok büyük mesafe aldık. Şu anda gerçekten hem yaralamalı, hem ölümlü kazalarda yüzde 30 oranında azalma var'' dedi.

-BAKAN ŞOFÖRÜNE TRAFİK CEZASI-

Kurallara uyan vatandaşlar için hiçbir sorunun olmadığını bildiren Atalay, vatandaşların huzurlu seyahat etmesi için denetimleri artırdıklarını söyledi.

Atalay, trafik denetimleri konusunda başına gelen bir olayı da şöyle anlattı:

''Dün ben Ödemiş'e gidiyordum. Yolda polis ekipleri durdurdular. İndim polislere selam verdim. 'Şoförün suçu ne' dedim. Hız limitini aştığını söylediler. 'Radar nerede' dedim. Radarın gezici olduğunu söylediler. Artık gezici radarlar var. Vatandaşlar, trafik kurallarına uyması gerektiğini bilecek. Bu, bizim için gerekli. Ben polislere 'işlem yapın' dedim, onlar da yaptılar. Ben sürmüyordum tabi şoför arkadaşlar kullanıyordu arabayı ama yani netice olarak her yerde trafik denetimi var.''

Atalay, tüm illerdeki MOBESE sisteminin yıl sonuna kadar planlanmış olacağını, İzmir'de de konuyla ilgili çalışmaların hızla yürütüldüğünü dile getirdi.

Hükümetin güvenlik alanındaki en önemli başarılarından birinin de organize suçlarla mücadele olduğunu kaydeden Atalay, İzmir'de çetelerle ciddi mücadele yapıldığını söyledi.

-VATANDAŞA TEŞEKKÜR-

Güvenlik personeline verdiği destek nedeniyle İzmir halkına teşekkür eden Bakan Atalay, şöyle konuştu:

''Güvenlik birimlerimizin vatandaşla iyi ilişkisi de bizim için en öncelikli konulardan birisi. Vatandaşı seveceğiz, iyi muamele edeceğiz. Karşılıklı yardımlaşma ile biz, daha güvenli bir toplumsal hayata ulaşırız. Vatandaş her sorununu bize iletecek ve güvenecek. Bunu çok önemsiyoruz. Toplum destekli polislik uygulamasını şu anda 51 ilimizde uygulamaya başladık. Ülke genelinde de yaygınlaştıracağız.''

-''İZMİR'DE YAPILAN ÇALIŞMALAR-

İzmir'in ''Türkiye'nin incisi, yıldızı'' bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Atalay, ''Hükümet olarak İzmir'e ne kadar değer verdiğimizi biliyorsunuz. İzmir'e neler yapıldığını, nelerin üzerinde durduğumuzu... İzmir hak ettiği yere gerçekten gelmemiştir. Biz, İzmir'i hak ettiği yere getirmek için uğraşıyoruz. Yılların ihmalleri vardır'' dedi.

Atalay, yapılan yatırımlar sonucu İzmir'e bugün daha kolay ulaşıldığını söyledi.

İzmir'in şu anda yolsuz, susuz köyü bulunmadığını bildiren Atalay, yeni çıkardıkları kanunla tüm Türkiye'deki belediye ve özel idarelerin gelirlerinin artacağını ve kent için ciddi bir kaynak elde edileceğini dile getirdi.

Eğitim, sağlık, spor gibi konularda da İzmir'in durumunun iyi olduğunu kaydeden Atalay, şöyle devam etti:

''Dilerdik ki EXPO İzmir için büyük bir kazanç olsun. EXPO gelseydi altyapı çalışmaları ve değişik ülkelerin getireceği sergiler anlamında kente büyük katkı olacaktı. Hükümet olarak çok ciddi bir çaba sarf ettik. Tanıtma fonundan da çok destekledik ama sonuç böyle oldu. EXPO vesilesi ile İzmir'i dünyaya tanıttık.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber