Türk akademisyenin büyük başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Soner, Avrupa Araştırma Konseyi tarafından ?Finansal Risk Yönetimi İçin Matematiksel Metotlar? başlıklı çalışmasıyla ileri araştırmacı desteğine layık görüldü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Araştırma Konseyi'nin Avrupa Birliği (AB) tarafından öncü araştırmaları desteklemek üzere kurulan ilk AB araştırma destekleme kurumu olduğu, konseyin ilk defa 2008'de düzenlediği ?İleri Araştırmacı Desteği Çağrısı?na, son 10 yılda çok önemli başarılara imza atmış araştırmacıların, doğa bilimleri ve mühendislik alanlarında toplam 997 öncü ve bilimin sınırları zorlayan araştırma projesi başvurusu ile cevap verdiği belirtildi.

Prof. Dr. Mete Soner'in araştırma projesinin ise Türkiye'den desteklenen tek proje olduğu kaydedilen açıklamada, bugüne kadar büyük araştırma ağlarının desteklenmesi yönünde politikalar izleyen AB'nin, bu yıl bireysel araştırmacılara destek vermesinin bir ilk olma özelliğini taşıdığı ifade edildi.

Avrupa Araştırma Konseyi'nin araştırma başvurularını incelemesinin yaklaşık 7 ay sürdüğü aktarılan açıklamada, uluslararası alanda saygın bilim adamlarından oluşan jüri tarafından yapılan ilk değerlendirmenin ardından projelerin, kendi alanında dünya çapında uzman hakemlere gönderildiği, hakemlerin değerlendirmesinin ardından bilim konseyi tarafından desteklenmeye değer görüldüğü bildirildi.

Proje başvuruları sırasında, başvuru sahiplerinin hangi kurumlardan başvuru yaptığının titizlikle incelendiği, başvurunun yapıldığı kurumun niteliklerinin de bir başarı kriteri olarak dikkate alındığı ifade edilen açıklamada, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, Işık İnselbağ Finans Kürsüsü'nün başında olan Prof. Dr. Mete Soner'in ?Finansal Risk Yönetimi İçin Matematiksel Metotlar? çalışmasıyla Avrupa Araştırma Konseyi'nden 880 bin Avroluk destek aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Soner'in finansal risk yönetiminde matematiksel metotları araştırdığı projesinde, çeşitli senaryolar karşısında riskin nasıl ölçülebileceği ve nasıl yönetilebileceği üzerinde çalıştığı dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber