Müfettişin görevi yolsuzluğu araştırmak, kapatmak değil

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 10:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nuray BABACAN ANKARA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığı sürecinde 10 müfettiş hakkında soruşturma başlattığını ve görevden uzaklaştırdığını açıkladı. Akdağ, "Müfettişlerimiz yolsuzlukların kapatılması değil, varsa açığa çıkarılması için görev yapmalı" dedi.

Bakanlık görevine geldiği gündem beri başta Devlet Denetim Elemanları Derneği Başkanı Atılay Ergüven olmak üzere sık sık müfettişlerle ilgili tartışmalara neden olan Akdağ, son olarak kendisine hakaret davası açan Ergüven'i görevden almıştı.

Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlıktaki müfettiş operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Bakanlık müfettişlerine baskı yapıldığı iddialarını reddeden Akdağ, "Aksine önyargıdan uzak, yansız, objektif ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde görev yapmaları için her türlü destek ve imkan sağlanmaktadır" dedi. Akdağ, bakanlığı döneminde 10 müfettiş hakkında soruşturma açıldığını belirtildi. Akdağ, müfettişlerle ilgili iddiaları ve soruşturma gerekçelerini de şöyle sıraladı: "Gerçeğe aykırı beyanlarla haksız harcırah almak ve konut talep etmek, sahte belgelerle haksız vergi iadesi almak, devlete ait bilgisayarın bazı parçalarını alarak evindeki kendi bilgisayarına takmak, denetimi altındaki memurlardan menfaat sağlamak, görevini ihmal ederek suçun ortaya çıkarılmasını engellemek, göreve gelmemek, sürekli izinsiz mesaiyi terk etmek, verilen işleri sürekli geciktirmek, göreve gitmemek, gerçeğe aykırı istirahat raporu alarak kullanmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber