180 doktorun Avrupa tatili kabusa dönüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da 1 hafta sürecek olan Avrupa turuna çıkan 180 doktor, Viyana'nın tarihi Maria Teresa Meydanı'nda tur firması Cetrus'un iflas ettiğini öğrenmeleriyle tatilleri zehir oldu.

Antalya merkezli Cetrus tur firmasının organizasyonu ile Antalya'da görevli 180 doktor, 1 hafta sürecek olan Almanya Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan turuna çıktı. Aksiliklerin Antalya havalimanında başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Şeyda Karaveli'nin eşi Ali Coşkun Karaveli, "Tur programına göre SKY Havayolları ile uçmamız gerekiyordu. Ancak Air Berlin isimli başka bir firma ile uçmak zorunda kaldık. Münih'e indiğimizde hiç dinlenmeden bizi

şehir turuna çıkardılar. Ama tur bir türlü bitmek bilmedi. Aynı yerleri 4-5 kez döndük. Polis çağıracağım deyince gerçek ortaya çıktı. Meğer otel rezervasyonu yapılmamış" dedi.

Münih'te NH isimli dört yıldızlı bir otelde kaldıklarını dile getiren Karaveli, "4 Ağustos günü Prag'a geçtik ve burada 4 yıldızlı bir otelde kalmamız gerekirken 3 yıldızlı bir otele yerleştirildik. 2 günlük Prag gezisi süresince sabah kahvaltısını bile zor yaptık" dedi.

Prag'da geçen 2 kabus gününün ardından Viyana'ya geçtiklerini söyleyen Karaveli, "Viyana'nın tarihi Maria Teresa Meydanı'nda rehberlerin bizimle toplantı yapmak istediği söylendi. Meydanda 180 kişi bir araya geldik. Rehberler 1 haftalık tur için kişi başı 550 Euro ödediğimiz Antalya merkezli Cetrus firmasının battığını ve tatilin burada bittiğini bize söylediler ve bize bir şekilde Antalya'ya dönmemizi önerdiler. Biz de çareyi Avusturya Büyükelçiliği'ne sığınmakta bulduk. Büyükelçiliğin girişimleri

sayesinde turlarımızın Prag ayağı ve sonrasının Uğur Gebeş'e ait Transorient adlı firmaya satıldığını öğrendik. Burada kendi aramızda 100 Euro topladık" dedi.

Macaristan'da kalacakları otelde rezervasyonun yapılmadığını öğrendiklerinde ikinci bir şok yaşadıklarını anlatan Karaveli, "Bizi 4 saat beklettikten sonra bir otobüs alarak otele götürdü. Ancak diğer 3 otobüs Macaristan Konsolosluğu'na götürülüp bırakılmıştı. Konsolosluk yetkileri ile yaptığımız görüşmede bizi ne Antalya'ya gönderecek ne de konaklamaların sağlayacak bütçeleri olduğunu öğrendik" dedi.

Tur rehberleri ve seyahat acentaları tarafından alenen dolandırıldıklarını öne süren Karaveli, "9 Ağustos Cumartesi günü 18.00'de kalkacak uçağımız için Budapeşte Havalimanı'na geldik. Fakat belirtilen saatte hiçbir uçağın olmadığını gördük. Devlet büyüklerimizi devreye sokarak Türk özel bir hava yolu şirketi ile Pazar gecesi 02:00 sıralarında Antalya'ya dönebildik. Eğer bizim yaşadıklarımızı, aralarında profesörlerin olduğu doktorlar değil de başka meslek gruplarından birileri yaşasaydı, inanın

dönemezdi" dedi.

Konuyla ilgili Antalya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Karaveli, "Tatilimiz resmen kabusa dönüştü. Konunun sorumlularının cezalandırılacağına inanıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber