Ege Üniversitesi Rektör yardımcıları atandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Ege Üniversitesi'nin (EÜ) ilk hanım rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yardımcılarını belirledi.

Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Süer Anaç ve Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Silkü, EÜ Rektör yardımcılıklarına getirildi.

Prof. Dr. Anaç, EÜ Ziraat Fakültesi 1969 yılı mezunu. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını aynı üniversitede tamamlayan Anaç, 1987'de doçent, 1993'te profesör oldu. Kültürteknik konusunda uzman olan Anaç, 2005 yılından beri Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanlığı görevine devam ediyor.

Mehmet Süer Anaç, European Water Resources Association (Avrupa Su Kaynakları Derneği) seçilmiş yönetim kurulu ve Kültürteknik Derneği üyeliklerine de devam ediyor. Prof. Dr. Anaç'ın, ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

Prof. Dr. Silkü ise 1962 yılında İzmir'de doğdu. İlköğrenimini Tınaztepe İlkokulu, ortaöğrenimini Özel Türk Lisesi'nde tamamlayan Silkü, lisans derecesini 1985 yılında EÜ Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı'ndan, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise sırasıyla 1987 ve 1991'de EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Batı Dilleri ve Edebiyatı Anabilim Dalı Amerikan Edebiyatı Bilim Dalı'ndan aldı. Atilla Silkü, 1992 yılında aynı fakültenin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nde yardımcı doçent, 1988'de doçent, 2006'da da profesör oldu. Akademik kariyeri sürecince ABD, İngiltere, İskoçya, Almanya ve Avusturya'da çeşitli bilimsel etkinliklerde bulunan ve ERASMUS Öğretim Üyesi Değişim Programı kapsamında Dortmund Üniversitesi'nde araştırma ve eğitim faaliyetlerini sürdüren Prof. Dr. Silkü'nün ulusal ve uluslararası nitelikte makale, bildiri ve kitaplarıyla editörlük, hakemlik, konferans koordinatörlüğü ve sınav komisyonu üyelikleri bulunuyor.

Silkü, Türkiye Amerikan Etüdleri Derneği, İngiliz Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Derneği ve İngiliz Sömürge Sonrası Çalışmaları Derneği gibi çeşitli bilimsel kuruluşlara da üye.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber