Orgeneral Iğsız, görevini Org. Özel'e devretti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla 30 Ağustos 2008'den geçerli olmak üzere Genelkurmay 2. Başkanlığına atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, görevini Orgeneral Necdet Özel'e devretti.

2. Ordu Komutanlığında düzenlenen devir teslim törenine, 30 Ağustos 2008'den itibaren Genelkurmay Başkanlığını üstlenecek olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı.

Törende konuşan Orgeneral Iğsız, iki yıllık görevi süresince yapılan sınır ötesi operasyonları hatırlatarak, ?insanımızın güvenliği, huzuru ve refahı için, terörün gündemden düşürülmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle halkımızın güveni ve desteği ile terörle mücadeleye aynı kararlılıkla devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır? dedi.

Terörle mücadele görevinde kendisine verilen geniş inisiyatif çerçevesinde tam bir kararlıkla yürütmeye gayret ettiğini ifade eden Iğsız, şöyle konuştu:

?İki yıl önce 2. Ordu Komutanlığı görevini ülkemizi ve ulusal çıkarlarımızı zedeleyen, güney komşumuz olan Irak'ta yaşanan siyasi ve askeri kriz ile onun yarattığı denetimsizlikten ve bölgesel güç eksenlerindeki sürekli değişimleri fırsat bilerek gelişme eğiliminde olan, ulusal birlik ve bütünlüğümüze tehdit oluşturmaya devam eden bölücü terörle mücadelenin yoğunluk kazandığı bir ortamda, sorumluluğumun ağırlığının bilincinde olarak teslim aldım. Harbe hazır olma ana görevi yanında, bana tevdi edilen, ülkemizin bütünlüğüne kasteden bölücü terör örgütü ile mücadele görevimi, bana tanınan geniş inisiyatif çerçevesinde, tam bir kararlılıkla yürütmeye gayret ettim.?

Yetki verilmesini müteakip, Irak'ın kuzeyinde örgütün kendisine en fazla güvendiği alana, kimsenin tahmin etmediği, iklim şartlarının en olumsuz olduğu bir zamanda girildiğini hatırlatan Orgeneral Iğsız, ?geçen yıl aralık ayından itibaren başlatılan hava kuvvetlerinin sınır ötesi uygulamaları fevkalade etkili olmuş, buna topçu uygulamaları da katılmış ve Irak kuzeyi örgüt için artık emniyetli bir bölge olmaktan çıkarılmıştır? dedi.

?SALDIRILARIN ORTA HEDEFİ TÜRK YURDUNU ORTADAN KALDIRMAK?

Orgeneral Necdet Özel de 2. Ordu Komutanlığının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü kötü emeli amaçlayan oyunu bozacağını ve tehditleri bertaraf edeceğini söyledi.

Saldırıların ortak hedefinin Türk yurdunu ortadan kaldırarak, Türk ulusunu yok etmek olduğuna dikkati çeken Orgeneral Özel, şunları söyledi:

?Yayılmacı emperyal düşünce yüzyıllardır bu hedefi gerçekleştirmek için yoğun çaba içindedir. Hepimizin bildiği gibi onların bu insanlık dışı alçakça saldırılarını boşa çıkarmayı başaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceği görerek, bu hayasız akınların devam edebileceğine işaret etmiş ve bu maksatla da Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Türk ulusunu koruma görevini Türk Silahlı Kuvvetlerine vermiştir. 2. Ordu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü kötü emeli amaçlayan oyunu bozacak, tehditleri bertaraf edecektir.?

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Orgeneral Iğsız'a plaket verilen törene Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Adana 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber