Öğrenci dernekleri, ÖSS'yi protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda, çeşitli öğrenci derneklerine üye bir grup, Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) protesto etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan öğrenciler başta ÖSS olmak üzere tüm sınavların kaldırılmasını istedi.

İstanbul Liseli Gençlik, Özgür Lise, Devrimci Liseliler başta olmak üzere çeşitli öğrenci derneklerine üye yaklaşık 50 kişilik grup, ÖSS'yi protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. "ÖSS elemeye devam ediyor. Kazananlarda kaybedenlerde değişmedi" yazılı pankart açan grup adına basın açıklaması yapan Gülin Çiftçi, sonuçlarının açıklanması ile birlikte her sene birbuçuk milyon öğrenci ve ailelerinin birinci dereceden muhatap olduğu ÖSS sınavının toplumun tüm kesimlerinin gündemine girdiğini söyledi. Bu yıl ÖSS'ye 1 milyon 504 bin öğrencinin girdiğini hatırlatan Çiftçi, "Sınav rezaletini örtbas etme kaygısıyla barajların düşürülmesine karşılık öğrencilerin 1 milyon 405 bini 145 barajını, 1 milyon 293 bini ise 165 baraını aşmıştır. Bu yıl sınava giren lise son sınıf öğrencisinin yüzde 84'ü, 880 bin lise mezununun ise yüzde 85'i ÖSS barajını geçmiştir. Yani düşürülen barajlarda bile önemli bir kesim başarısız olmuştur." dedi. "ÖSS'nin temel açmazları ortaya konulmadıkça sınav sonuçlarının açıklanması ile ortaya çıkan tabloyu düzeltmenin imkanı yoktur" diyen Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz aşağıda imzası olan kurumlar olarak bu akıl dışılığa bir son vermeye, her sene sınava giren öğrencilerin hatalarını bularak onları başarısız ilan edenlerin maskelerini düşürmeye kararlıyız. ÖSS ve tüm eleme sınavlarının kaldırlıp herkesin hevesine, yeteneğine ve toplumsal ihtiyaçlara göre eğitim alabileceği bir sistem oluşturulmasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. "

"ÖSS'ye inat yaşasın hayat, Cinsel ulusal sınıfsal düzenlemeye son, ÖSS kaldırılsın, ÖSS duvarını yıkacağız" şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber