Öğretmenleri fişlemişler...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Musa Kesler

Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan bir belgeye göre, öğretmenler, okul müdürleri, müfettişler ve milli eğitim müdürleri fişlenmiş. Fişleyen kaynak ise belirsiz

Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan fişleme dosyaları bitmek tükenmek bilmiyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Binbaşı Fikret Emek'in evinde ele geçen belgeler arasında bu kez de öğretmenlerin, okul müdürlerinin, müfettişlerin ve milli eğitim müdürlerinin fişlendiği bir dosya ortaya çıktı.

Bilgilerin kim tarafından, ne amaçla hazırlandığıyla ilgili bir bilgi yok. İstanbul, Adana, Mersin ve Ankara'yı kapsayan fişleme dosyalarında il milli eğitim müdürleri ve yardımcıları da PKK'lı olmakla suçlanıyor.

Fişleme dosyasında müfettişlerin yanı sıra, okul müdürleri ve öğretmenevi müdürleri de var. Listede yer alan bazı isimlerin geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgiler var. PKK örgütü listenin bazı bölümlerinde PTÖ (Palavradan terör örgütü) şeklinde yer almış.

İşte fişlenenler

O.Ö: (İ. Milli Eğitim Md. Yard.): ?Bingöllü olup PKK terör örgütüne destek vermektedir. Girdiği derslerde Türk bayrağına bez parçası diyecek kadar alçalmıştır.?

A.E (S. Milli Eğt. Müd.): ?PKK terör örgütüne yardım yataklık yapmakta, terör örgütünün yapılanmasına maddi manevi yardım etmektedir.?

H. R. (... Lisesi Müd.): ?PKK terör örgütü üyesi olup, örgütün yapılanmasına maddi-manevi destek vermektedir.?

B. B. (İstanbul ... İlköğretim Okulu Müd.): ?Kardeşi B. HADEP belde başkanıdır. HADEP'in B. ve A.'daki bütün faaliyetlerini koordine etmekte, planlamaktadır.?

D.E. (MEB Talim Terbiye Müdürü): ?Doğu ve Güneydoğulu çocuklara yardım maskesi altında PKK adına para toplamakta, çevresinde ve işyerinde örgüt propagandası yapmaktadır.?

Teftiş Kurulu'na suçlama

G.A. (H.İmam-Hatip Lisesi): ?H. bölgesinde PKK ve HADEP adına propaganda yapmakta, Medya TV adına bağış toplamaktadır.?

D. T. (A. Milli Eğitim Müd.V.): ?Öğretmen görevlendirmelerinde Alevilik, Kürtçülük ve Arap milliyetçiliği şeklinde ayrımcılık yapmakta, PKK'nin propaganda faaliyetlerine katılmaktadır.?

R.Ö.(...Personel Şube Müdürü): ?Üç yıl önce, Milli Eğitim Müdürü tarafından rüşvet aldığı gerekçesiyle görevden alınmasına rağmen tekrar bu göreve getirilen R. Ö., Alevilik, Kürtçülük ve Arap milliyetçiliği yönünde öğretmenler arasında ayrımcılık yapmakta, bunu örgüt lehine faaliyetlerde kullanmaktadır.?

N.Ö.(Teftiş Kurulu Başkanı): ?Teftiş Kurulu'nu bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin gelişmesi yönünde kullanmaktadır.?

A.Ö, A.R.Ö, F.D, H.Y, M.T, İ.G ve Z.Ö (Müfettiş): ?Bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin gelişmesi yönünde faaliyette bulunmakta ve yetkilerini örgüt lehine kullanmaktadırlar.?

Müdürler hedefte

A.D.K. (A. A. İlköğretim Okulu Müdürü): ?Bölücü ve yıkıcı faaliyetlerde bulunmaktadır.?

E.S. (T. İlçe Milli Eğitim Müd.): ?T.'de göreve başladığı 1995 yılından itibaren bölücü kadrolaşma yönünde çalışmaları olduğu ve buna devam ettiği tesbit edilmiştir.?

A.S. (Eski Öğretmenevi Müdür V.): ?Mersin Öğretmenevi'ni enternasyonal marşlarının çalındığı, Kürtçe şarkıların söylendiği bir yer haline getirmiştir. Cuma akşamları bölücü içerikli geceler düzenlenmiştir.?

M.M. (Eski İ. Milli Eğitim Müdürü): ?Bölgedeki 45 okulun, atanan vekil müdürleriyle (KESK, HADEP ve ÖDP üyesi veya sempatizanı olan kişiler) bölücü düşünceye hizmet edecek şekilde yönetilmelerini sağlamıştır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber