Sağlık Bakanlığı, yoğun bakım hemşirelerine kurs düzenliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, yataklı tedavi kurumları yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin sertifikalandırılması amacıyla başlattığı, 'Yoğum Bakım Hemşireliği Kursu'nun 2. Dönem eğitimini 18 ilde yapacak.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Dilsiz imzalı 81 il valiliğine kurs hakkında yazı gönderildi. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, dönemler halinde yürütülen Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu'nun 2008 yılı 2. Döneminin, 06 Ekim - 28 Kasım 2008, 3. dönemi ise 01 Aralık 2008 - 30 Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Kurslar; Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde uygulanacak. Bakanlık personeline yönelik düzenlenen kursa, Bakanlık, yaptığı yönerge değişikliği ile özel sağlık kurumları ve üniversite hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin de katılabilmesi imkanı sağladı.

Açıklamada, 2008 yılı içerisinde Bakanlığa bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde uygulanacak olan yoğun bakım hemşireliği kurslarına katılacak olan özel hastane çalışanlarından 3 bin 200 YTL eğitim ücreti alınacağı duyuruldu. Kursa katılacakların, en geç 5 Eylül 2008 tarihine kadar, verilecek olan başvuru formunu doldurarak teslim etmeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber