Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kafkaslarda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ''Türkiye konuyu yakından takip etmekte, kendi imkanları içinde soruna barışçıl bir çözüm bulunabilmesi noktasında da ciddi bir dış politika çabası ve gayreti içinde olmaktadır'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kafkaslarda meydana gelen olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunulduğunu söyledi.

Maalesef Türkiye'nin çevresinin ''istikrarsızlıklarla dolu'' olduğunu dile getiren Çiçek, şöyle konuştu:

''Türkiyemizin güneyindeki iş henüz huzura kavuşmadan, buradaki sıkıntılar henüz bertaraf edilmeden Kafkaslar'da bütün dünya dengelerini bozacak bir önemli gelişme olmuştur.

Tabiatıyla Türkiye bu gelişmelerin hemen yanı başındaki bir ülkedir ve buradan doğrudan etkilenmektedir. Bu nedenle de Türkiye konuyu yakından takip etmekte, kendi imkanları içinde soruna barışçıl bir çözüm bulunabilmesi noktasında da ciddi bir dış politika çabası ve gayreti içinde olmaktadır.

Olayın hemen ardından Sayın Başbakanımız, Rusya Federasyonu'na gitmiştir, yetkililerle, Devlet Başbakanı ve Başbakan ile görüşmüştür. Rusya'nın ardından Gürcistan'a bir ziyaret gerçekleşti. Çarşamba günü de Sayın Başbakan Azerbaycan'a gidecektir. Türkiye, burada coğrafi esaslı bir iş birliğini arzu etmektedir. Kafkaslarda İstikrar ve İşbirliği Platformu adı altında kamuoyuna açıklanan, Rusya Federasyonu, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ı da içine alan ve itilafların barışçıl yollardan çözülmesi, Kafkaslarda istikrarın ve işbirliğinin gerçekleşmesi noktasında düşüncesini bu ülkelerle paylaşmıştır. Bugün Sayın Başbakan, iki ülkeye yaptığı ziyaretle ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi vermiştir.''

-PERVEZ MÜŞERREF'İN İSTİFASI-

Pakistan'da da Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in istifasına ilişkin gelişmelerin de toplantıda ele alındığını bildiren Çiçek, Pakistan'ın Türkiye için öneminin çok farklı olduğunu, iki halk arasında çok ayrı bir ilişki bulunduğunu söyledi.

Çiçek, ''Kalpten kalbe, hakikaten hiçbir karşılık beklemeksizin, sevgiye, saygıya dayalı bir kardeşlik ilişkisi var. O nedenle komşumuz olmamakla birlikte Pakistan'daki her gelişme Türkiye'yi bu açıdan ilgilendiriyor. Umut ederiz bu gelişmeler Pakistan'da huzurun, barışın ve istikrarın sağlanması yönünde değerlendirme konusu olur. Bizim temennimiz budur'' dedi.

Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bu konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna bilgi verdiğini kaydetti.


- Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen toplantı, yaklaşık 5,5 saat sürdü.


Bakanlar Kurul toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının en önemli gündem maddesini, Gürcistan'daki durum, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat'ın Türkiye ziyareti ve enerji politikaları başta olmak üzere dış politika konuları oluşturuyor.

Kurul toplantısında, ayrıca, hükümetle memurlara arasında yürütülen toplu görüşmeler, fındık taban fiyatları ve AB üyelik süreci gibi konular da ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber