Eski kaymakam, vali yardımcısı olarak yargılanıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

BURSA'nın İznik İlçesi'nde Kaymakamlık görevini yürütürken, akrabalarının restoranına içki ruhsatı alma karşılığında ruhsatlı tabancasını rüşvet olarak vermekle suçlanan Hüseyin Avcı'nın Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Soruşturma devam ederken Tokat Vali Yardımcılığı görevine atanan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Avcı, ilk duruşmaya katılmadı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, geçen Nisan ayında Osmangazi Belediyesi Ruhsat İşleri eski Müdürü 45 yaşındaki Kenan Kır'ın tutuklandığı, 39 yaşındaki Yaşar Gözler, ağabeyi 41 yaşındaki İbrahim Gözler ile 54 yaşındaki Aziz Mahmut Güler'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ?Sahte Ruhsat Operasyonu'ndaki telefon dinlemelerinde İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın rüşvet olayına karıştığı ortaya çıkmıştı. İddianameye göre olay şöyle gelişmişti:

2007 yılının Eylül ayında, İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın akrabası olduğu iddia edilen Can Rahat ve Çiğdem Arslan, Uludağ yolu üzerinde, birinci derecede SİT alanında bulunan Kardelen Restaurant'ı 200 bin YTL vererek devraldı. Can Rahat ve Çiğdem Arslan, devraldıkları restorana içkili eğelence kulübü ruhsatı almak istedi ve iddiaya göre Kaymakam Avcı'dan kendilerine yardımcı olmasını istedi. Kaymakam Avcı, Osmangazi Belediyesi eski Ruhsat Müdürü Kenan Kır'a, sözkonusu restorana ortak olduğunu söyleyerek, ruhsat verilmesini istedi. Adı ?Ayçi Club' değiştirilen eğlence merkezinin usulsüz olarak içki ruhsatı verilmesi karşılığında iddiaya göre Kaymakam Avcı, ruhsatlı tabancasını Kenan Kır'a devretti.

Kaymakam Avcı'nın, telefon görüşmesinde Kenan Kır'ın ?Zorluk çıkarıyor? dediği Osmangazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Tetkik Bürosu'nda görevli Meltem Akyazı için ?Bu iş kariyerden ziyade benim için her şey demek. Gerekirse Meltem'i bile uçururum oradan. Aman patron bu işe bir yol bul. Dile benden ne dilersen? dediği öne sürüldü.

Kenan Kır'ın usulsüz olarak Kaymakam Avcı'nın isteğini yerine getirdiği, karşılığında onun Sig Sauer marka 9 mm çapında ve U564345 seri numaralı tabancasını devraldığı iddia edildi.

Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?usulsüz ruhsat alınmasına aracılık' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanmak üzere ceza davası açılan Avcı'nın, yapılan üç ayrı ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle de hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

İznik Kaymakamlığı'ndan Tokat Vali Yardımcılığı'na atanan Hüseyin Avcı ve diğer sanıkların yargılanmasına Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Avcı'nın katılmadığı duruşmada tanık olarak dinlenen Osmangazi Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadele Müdürlüğü Yapı Kontrol Sorumlusu Orhan Güler, Kenan Kır'ın kendisini arayıp Ayçi Restaurant hakkında bilgi aldığını, restoranın yıkılmadan önce kendisine bilgi verilmesini istediğini söyledi. Mahkeme heyeti yargılamayı Eylül ayına ertelerken, tutuklu sanık Kenan Kır'ın tahliye talebini kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber