ODTÜ Rektörü: Affın doğru olmadığını düşünüyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, "öğrenci affını doğru bulmadığını" ifade ederek, "Benim kişisel tecrübem, afla dönen öğrencilerin başarılarının çok düşük olduğu yönünde" dedi.

Rektörlük görevine 6 Ağustos 2008 tarihinde başlayan Acar, gazetecilerle "tanışma" toplantısında bir araya geldi. Acar, başka ülkelerde "Meclis kararıyla öğrencinin affedilmesi" uygulamasının bulunmadığını, Türkiye'nin üyeliğine hazırlandığı AB ülkelerinde de böyle bir uygulama olmadığını anlattı.

Öğrencilerin 4 yıllık lisans eğitimlerini 7 yılda tamamlama hakları bulunduğunu anımsatan Acar, "af" konusunun ne getirip ne götürdüğünün iyi değerlendirilmesi gerektiğini, aftan yararlanan öğrencilerin başarısı ve diğer verilerin paylaşılması halinde daha sağlıklı tartışma yapılabileceğini vurguladı.

"Benim kişisel tecrübem, afla dönen öğrencilerin başarılarının çok düşük olduğu yönünde" diyen Acar, bu konuda bir istatistik çalışması yapılarak "karar vericilerin önüne konulması gerektiğini" söyledi.

"Üniversitelerin akademik değerlendirmesinde dış müdahaleleri doğru bulmadığını" ifade eden Acar, üniversitelere güvenilmesi gerektiğini kaydetti.

"Nasıl iş yapılması gerektiğinin kurum dışından söylenmesinin sağlıklı olmadığını düşündüğünü" belirten Acar, sistem içinde yapılacak bir düzenlemenin daha doğru olacağını ifade ederek, "Öğrenci affının doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Türkiye'de bir "af kültürü" olduğunu, "vergi affı", "imar affı" gibi aflar çıkarıldığını söyleyen Acar, bunun, yükümlülüğünü yerine getirenlere "haksızlık olacağını" ifade etti. Acar, "Her verdiğimiz bu olanağın kendi cebimizden olmadığını, toplumun cebinden çıktığını hatırlamakta fayda var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber