Adalet Bakanlığı, YARSAV Başkanı hakkında inceleme başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adalet Bakanlığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ''askerliğe elverişsiz raporlarının şüpheli olduğu'' iddiaları üzerine inceleme başlattı.

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun, ''askere gitmemek için aldığı çürük raporunun şüpheli çıktığı, önce sağlam raporu verilen Eminağaoğlu'nun 15 gün sonra çürük raporu aldığı'' yönünde bugünkü bir gazetede iddialar yer aldı.

Bunun üzerine, Adalet Bakanlığı iddiaların doğru olup olmadığının belirlenmesi için inceleme başlattı.

Bu arada, Adalet Bakanlığı, aynı haberde yer alan ''Eminağaoğlu'nun askerlik yapmamak için çürük raporu almasıyla ilgili bazı suç duyurularının Adalet Bakanlığına ulaştığı'' yönündeki iddiaların doğru olmadığı bildirildi. Bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir suç duyurusu bulunmadığını bildirdiler.

-EMİNAĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMASI-

Ömer Faruk Eminağaoğlu, iddialarla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1978'de apandisit, 1984'te karın zarı ameliyatı geçirdiğini, bu ameliyattaki yapışıklık (bridektomi) nedeniyle Etimesgut Hava Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Hava Hastanesi Sağlık Kurulunun bu rahatsızlığı nedeniyle ''askerliğe elverişli olmadığı'' yönünde rapor verdiğini kaydeden Eminağaoğlu, şunları söyledi:

''Haberde ileri sürüldüğü gibi 4 yıl hastanede yatmadım. 18 Ekim 1984 tarihli ameliyat rapor nedeniyle askeri sağlık kurulu, hakkımdaki bu kararı aldı. Ameliyat raporum Adalet Bakanlığında da vardır, mesleğe başladığımda ibraz edilmiştir. Ayrıca bu rapor nedeniyle 'askerliğe elverişli değildir' şeklinde verilen yazı da Adalet Bakanlığına ibraz edilmiştir. Konuyla ilgili gerçek dışı hiçbir işlem söz konusu değilken, olayın sahte rapor almış gibi izlenim yaratılarak kamuoyuna duyurulmasını amaçlı olarak yorumluyorum.''

Adalet Bakanlığında bulunan bu belgeler ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindeki dosyasının incelenmesinden durumun ortaya çıkacağını ifade eden Eminağaoğlu, anılan gazete hakkında her türlü yasal hakkını kullanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber