Devlette denetleme krizi

Haber Giriş : 24 Ağustos 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolsuzlukların üzerine giden Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi ve DENETDE Başkanı Atılay Ergüven, görevinden alınması üzerine durumu Başbakanlığa şikayet etti. Başbakanlık, konuyla ilgili şikayeti iki kez, kendisi araştırmak yerine, şikayet edilen Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'na bildirmekle yetindi.

-Devletin her kademesinde yolsuzlukların artığını söylediği için hakkında art arda soruşturma açılan DENETDE Başkanı Ergüven, Başmüfettişlik görevinden alınarak sayman olarak atandı. Bununla yetinmeyen Bakanlık, Ergüven'i önce lojmanlardan çıkardı, sonra da maaşını vermedi.

- Yolsuzlukların üzerine giden Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi ve DENETDE Başkanı Atılay Ergüven, görevinden alınması üzerine, durumu Başbakanlığa şikayet etti. Başbakanlık, konuyla ilgili şikayeti iki kez, kendisi araştırmak yerine şikayet edilen Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'na bildirmekle yetindi.

Geçen yıl bir gazeteye DENETDE Başkanı olarak ?yolsuzlukların arttığı? yönünde demeç veren Atılay Ergüven, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı fena kızdırdı. Hakkında 6 ayrı soruşturma açılan ve son olarak Başmüfettişlik görevinden de alınan Ergüven, Ankara Polatlı Sağlık Grup Başkanlığı'nda Ayniyat Saymanlığı görevine getirildi. Rapor alan ve bu nedenle Polatlı'daki görevine henüz başlamayan Ergüven'in Sağlık Bakanlığı ile ilişiği kesilmemesine karşın, ilk olarak lojmanlardan çıkarıldı. Dana sonra Ergüven'e maaş ödemesi de yapılmadı. Ergüven, maşını neden alamadığı ile ilgili olarak Personel Genel Müdürlüğü'ne başvurması üzerine, Genel Müdürlükten ?İlişiğiniz kesilmiştir. Yeni görevine başlayarak, maaşın yeni görev yerinden alınması? gerektiği cevabını aldı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ise raporlu ya da izinli olduğu sürece ilişik kesilemiyor. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada da bu nedenle ilişik kesme belgesi ise gönderilemiyor.

-MÜFETTİŞ MÜFETTİŞİ DENETLİYOR-

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'na ait verilere göre de kuruldan geçen yıl 20'ye yakın müfettiş, başka teftiş ve denetim birimlerine geçmek zorunda kaldı. Yaklaşık 60 müfettiş, aynı kurulda çalıştığı mesai arkadaşı müfettişler hakkında soruşturma ve inceleme yapmakla görevlendirildi. Diğer taraftan 40'a yakın müfettiş de, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bazı uygulamaları nedeniyle çalıştığı bakanlık ile davalı-davacı durumunda.

-BAŞBAKANLIK DENETLEME KRİZİNE ?DUR? DEMEDİ-

DENETDE, söz konusu durumu, 13 Kasım 2007 ve 10 Aralık 2007 tarihlerinde Başbakanlığa bildirmesine karşın, Başbakanlık, şikayet edilen Sağlık Bakanlığı hakkında incelemede bulunmak yerine şikayeti incelemesi için Sağlık Bakanlığı'na gönderdi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu ise söz konusu şikayetlerin ardından DENETDE'ye bir yazı yazarak, ?şikayetiniz bize bildirildi? yönünde açıklamada bulunmakla yetindi.

Sağlık Bakanlığı'ndaki denetleme krizine Başbakanlıktan da ?dur? denilmezken, Ergüven, konuyu yargı yoluna taşıdı.

Ergüven ANKA'ya yaptığı açıklamada, ?Görevden alınmak istenenler için uydurma suç icatlarıyla, kişiye göre muamelelerle, sipariş üzerine yazılan raporlar döneminin açılmış olduğunu görüyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber