Ergenekon, Tatar Paşa'yı aile boyu fişlemiş

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde 26 Haziran 2002'de ilk kez kalp naklini yapan Prof. Tbp. Tuğgeneral Harun Tatar da Ergenekon tarafından fişlendi. Ergenekon sanığı yazar Ergün Poyraz'ın bilgisayarında çıkan fişleme dosyasında Harun Tatar'ın eşi Gonca Tatar ve oğlu Tolga Tatar'ın Özel Alkan Hastanesi'nde ortaklıklarını gösterir belge bulundu.

GATA Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Tbp. Tuğgeneral Harun- Tatar da, Ergenekon'unu fişlemelerinden nasibini aldı. Tatar Paşa ve ailesi hakkındaki bilgiler Ergün Poyraz'ın bilgisayarında çıktı. Bu belgeye ek olarak da Tatar'ın eşi Gonca Tatar ve oğlu Tolga Tatar'ın Özel Alkan Hastanesi'ne ortaklığını gösteren bir belge ortaya çıktı.

Bu belgeler Ergenekon'un 351'inci delil klasöründe yer buldu. Ailece yüzde 25'ini almışlar Tatar ailesinin 2002 yılında hastanenin yüzde 25'ini satın aldıkları ileri sürülen belgeye göre, hastane hissesinin yüzde 20'si Gonca Tatar'a ait iken yüzde 5'i de Tolga Tatar'a ait. Belgede, ortaklığa kanunen bir engel olmadığı hatırlatılırken şu ibarelere yer verildi: "Emekli ordu mensuplarının GATA dışında, özel hastanelerde de ameliyat dahil, tedavi olabildikleri ve bu durumun suiistimal edildiği açıklandı. Bu noktada Tuğg. Tatar'ın GATA'daki hastalarından Özel Alkan Hastanesi'nde tedavi edebileceklerini oraya yönlendirdiği ve GATA'da da yapılan ve yapılıyor olan tedavileri kendi karısının ve oğlunun hastanesinde kendisinin yaptırdığı iddia ediliyor." Yurtdışında tatil Paşa ve ailesinin bu yolla kazandıkları büyük paralarla her yıl yurt dışında tatil yaptıkları iddia edilen belgede, ailedeki herkesin 4 çarpı 4 Jeep'i olduğu ileri sürülüyor.

Devamında ise "Tatar ailesinin elde ettikleri parayı değerlendirme yöntemleri araba ile de sınırlı kalmamakta ve Tuğg. Tatar'ın karısı Gonca Tatar'ın Bahreyn'de off-shore hesapları bulunmaktadır. Bu hesaplara Gonca Tatar'ın sadece kriz sonrası, ülkenin darboğaza girmeye başladığı 1998 yılının sadece bir ayında yaptığı para transferi 135 bin doları bulmuştur" deniliyor.

ALEVi VE SOLCU SUBAYLAR DA NASiBiNi ALMIS

Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Fikret Emek'in evinde yapılan aramada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli Alevi ve sol görüşlü general ve subaylarla ilgili fişleme dosyası bulundu. Generallerin fişleme dosyası içinde Alevilik, sol düşünce ve terör örgütleri bağlantılarıyla ilgili bilgiler aktarılıyor. Dosyada, terfi edecek isimler özellikle belirtilmiş:

Tümgeneral Şevket D.: Sol yaklaşım içinde Alevilerle işbirliği içinde

Tümgeneral Rasim A.: İdeolojik sol

Tümgeneral Volkan T.: İdeolojik sol

Kurmay Pilot Albay Adnan K.: İdeolojik Alevi. Örgütleyici ve idare eden pozisyonunda. Merzifonlu

Kurmay Pilot Albay Ali Kemal C.: İdeolojik Alevi yaklaşımında ekibini her koşulda ön plana çıkartır

Kurmay Albay Metin Ç.: İdeolojik sol olup Aleviler'le yakın işbirliği içinde

Pilot Kurmay Albay Coşkun İ.: İdeolojik sol ve Aleviler'le yakın işbirliği içinde kendine yakın olanları her durum ve şartta özel olarak kayırmaktadır. Personel daire başkanı olup siyasi emellerini gerçeklemek istemektedir. Fişlemede yukarıdaki isimlerin terfi aşamasında olduğu notu düşülmüş. Dosyada yer alan diğer isimler şöyle:

Tümgeneral Mustafa Ç.: Alevi dedesi olup bütün emeli Alevileri hava kuvvetlerine hakim kılmak hava harp okulunu hedeflemektedir

Tuğgeneral Atilla Ö.: İdeolojik Alevi tutumu içinde yandaşlarını gözeten ve koruyucu pozisyonunda.

Pilot Kurmay Albay Özdilek Ö.: İdeolojik Alevi. Terörist başının akrabası olduğu iddiaları mevcut. Nüfus kayıt değişikliği yapmış.

Mühendis Albay Zeki D.: Alevi olup EH projelerine firma yanlısı tutum sergileyen kendine ve amirlerine menfaat sağlayan biri

Kurmay Albay Doğan N.: Alevi tutumu içinde (...)

Haber: Osman ASİLTÜRK-Ali KUŞ/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber