Göbek büyüdükçe kalp krizi riski de artıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 21:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sigara kullanımı, yüksek kolesterol ve yüksek kan basıncı gibi nedenlerle yıllar süren bir yaşam tarzı kalp krizinin de gelmesine neden oluyor.

Kilo aldıkça kalp krizi riskinin büyüdüğünü kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Kurt, kalp krizinin aslında yıllar süren bir hayat tarzından kaynaklandığını söyledi. Dr. Kurt; "Bizler göbeği hep estetik bir sorun olarak gördük. Göbek için 'insanın nefesini tıkayan, görüntüsünü çirkinleştiren şey' dedik. Ama göbekte bulunan yağ dokusunun farklı özellikleri olduğu anlaşıldı." dedi.

Dr. Kurt, göbekte salgılanan bazı maddelerin hem pankreasta bozukluk yapıp şeker hastalığının gelişmesine neden olduğunu, hem de koroner kalp hastalığının ve kalp krizinin ortaya çıkmasına aracılık ettiğini ifade etti. Kurt, "Göbeğiniz büyüdüğü zaman bir yandan da bilmelisiniz ki kalp hastalığı riskiniz de büyüyor." uyarısında bulundu.

Kalp krizi aniden gelmez

"Bir gün kalp krizi geçiriyorsunuz ve dönüp baktığınızda, 'aniden oldu' demeye hakkınız yok. Aslında yıllar süren bir yaşam tarzının sonucunda bu gerçekleşiyor." şeklinde konuşan Kurt, şunları söyledi: "Kalp hastalığı çok nankördür. Kalp damarınızın içinde bulunan yağ tabakasına eklenen bir pıhtı, 5 ile 10 dakika arasında kalp krizi geçirmenize neden oluyor. Önce maraton koşacak kadar iyi olmanız da hiçbir şey ifade etmiyor. Sigara kullanımı, yüksek kolesterol ve yüksek kan basıncı sağlığınızı riskli bir hale sokuyor."

Fatih Karakılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber