Terör gazisine 12 yıldır maaş bağlanmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA, (DHA)

PİYADE er Abdullah Tozmaz 1994 yılında vatani görevi yaptığı sırada çıktığı bir operasyonda çenesinde kurşun yedi ve kafasına da şarampel parçası isabet etti. GATA'da iki kez ameliyat geçiren ve halen çenesinin altında kurşun bulunan Tozmaz, 12 yıldır kendisine Emekli Sandığı'ndan gazi maaşı bağlanmasını bekliyor. Evli ve 4 çocuk babası terör gazisi Tozmaz, ?Vatan için kurşun yedim, ama devlet bana emekli maaşını çok gördü. Beni hainlerin kuruşunu değil, bu sahipsizlik daha çok yaraladı? dedi.

Şimdi 35 yaşında olan Abdullah Tozmaz, 73/4 tertip olarak 1994 yılında vatani görevini yapmak üzere askere alındı. Van'ın Erciş İlçesi'nde piyade er olarak görev yapan Tozmaz, birliğiyle birlikte 1994 yılında Ağrı'nın Tendürek Dağı Uzuntepe mevkisinde operasyona çıktı. Buradaki operasyonda terör örgütü PKK üyeleriyle girilen çatışmada 5 mehmetçik şehit düşerken, aralarında Tozmaz'ın da bulunduğu 3 asker yaralandı.

İKİ AMELİYAT GEÇİRDİ

Operasyonda çenesine kurşun yiyen, kafasına ise şarampel parçası isabet eden Tozmaz, ağır yaralı olarak önce Van Asker Hastanesi'ne, ardından da Ankara GATA'ya kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada çenesinden ve beyninden iki kez ameliyat olan Tozmaz, 3 yıllık bir tedavinin ardından hayata tutundu. Şu an çenesinin altında kurşun bulunan ve 3'üncü kez ameliyatı riskli olduğu için ertelenen Tozmaz, maaş bağlanması için Emekli Sandığı'na başvurdu.

12 YILDIR MAAŞ BEKLİYOR

Ancak Emekli Sandığı, terör gazisi Tozmaz'a bugüne kadar maaş bağlamadı. Şu anda Ankara'da 200 YTL kira ödeyerek bir gecekonduda eşi ve 4 çocuğu ile hayat mücadelesi veren Tozmaz, ?Ben vatan için kurşun yedim. Bugün istesinler, yine seve seve giderim ve vatan- millet için canımı vermeye hazırım. Ama uğruna kurşun yediğim bu devlet beni sahipsiz bıraktı. Bir gazi maaşını bile çok görüyor? dedi. Halen psikolojik tedavi gördüğünü ve çenesinden, kafasından ve son olarak ta midesinde ameliyat geçirdiği için çalışamaz durumunda olduğunu kaydeden Tozmaz şunları söyledi:

?Ben gazilik şerefine nail oldum. Ancak bugün açım, geçinemiyorum. 4 çocuğum var ve komşuların yardımıyla hayatta kalıyoruz. Evimin kirasını ise kaymakamlık ödüyor. Gazi maaşı için başvurdum ve 12 yıldır bekliyorum. Sürekli farklı farklı evraklar istiyorlar ve en son bana git bekle dediler. 6 aydır bekliyorum, ne arayan ne de soran var. Bu kadar mı sahipsiziz. O hainlerin kurşunu değil, bu sahipsizlik beni daha çok yaraladı.?

OLAY YERİ TESPİT TUTANAĞI İSTEDİLER

Emekli Sandığı'na son gittiğinde kendisinden ?Olay Yeri Tespit Tutanağı' istendiğini belirten Tozmaz, ?Olayı herkes biliyor. 5 şehit verdik, gazi verdik. Bu belgelerin hepsi var. Yaşadığım olay bütün belgelerle ortada ve Emekli Sandığı'na verdim. En son gittiğimde benden olay yeri tespit tutanağı istediler. Üzerinden 14 yıl geçmiş bir olayın tespit tutanağını nasıl ve nerden bulurum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber