İzmir'de okullara pet şişe ile su dağıtılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İzmir Büyükşehir Belediyesi, su deposu yapma kararı aldığı Karşıyaka, Bornova ve Çiğli bölgelerindeki ilköğretim okullarında, bu hafta başından itibaren pet şişeylerle su dağıtımı da gerçekleştirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin ders başı yapacağı bu hafta başından itibaren, sudaki arsenik oranının daha yüksek olduğu Karşıyaka, Bornova ve Çiğli bölgelerindeki okullara pet şişelerle içme suyu dağıtılacak. Söz konusu bölgelerdeki öğrencilerin, sağlıklı içme suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla okullara su deposu takma kararı alan belediye, depolar yapılıncaya kadar geçecek bir haftalık süre boyunca, üç ilçedeki 158 ilköğretim okulunun öğrencilerine, her gün yarımşar litrelik pet şişe suyu dağıtacak.

Şehrin ana kuyulardaki arsenik arıtması çalışmalarının 3-4 aylık bir süre içinde büyük oranda tamamlanacağını ve musluklardan akan suyun böylelikle arsenikten arındırılmış olacağını bildiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aradaki geçiş dönemi için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini belirtti. Yeni arıtma sistemleri tamamlanıncaya kadar, 1 Ağustos 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 0-13 ton arasındaki su kullanımlarından ton başına sadece 10 YKr aldıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Hemşehrilerimizin bütçelerine destek olabilmek amacıyla aldığımız bu kararın İZSU'ya maliyeti yaklaşık 60 milyon YTL'dir. İzmirlilerin, sağladığımız bu destekle en azından geçiş döneminde içme suyu temin edebileceklerini düşünüyoruz. Yaşadığımız şu olağanüstü dönemde onlar da bize büyük moral desteği veriyor. Bu örnek dayanışmayla birkaç ay içinde sağlıklı içme suyuna ilişkin tüm sorunların üstesinde geleceğiz" görüşünü bildirdi.

Özellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin okullarda karşılaşacağı muhtemel su sıkıntısına karşı, okullara fiberglas su deposu kurma hazırlıklarının hızlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden Kocaoğlu, anne ve babaların kafasında soru işareti bırakmayacak çözümleri uygulamaya koyacaklarını ifade etti. Kocaoğlu, arsenik arıtma sistemleri devreye girdiğinde, sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını ve her şeyin normale döneceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber