Şehit er Arısoy'un cenazesi Niğde'de toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Konak ilçesinde park halindeki bir otomobile konulan patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatılmasıyla yaralanan ve dün tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olan er Hüseyin Arısoy'un cenazesi, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz beldesinde toprağa verildi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Türk milletine ve Niğdelilere başsağlığı diledi. En çok şehit verilen ayın ağustos olduğuna dikkati çeken Vali Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamakta, ne yazık ki bu tür acı sonuçları geçmişte de yaşadık bugün de birlikte yaşıyoruz. Böyle olmasını istemeyiz, ama gerçeklerden kaçmak mümkün değil. Böyle acı olayları yaşama ihtimalimiz bundan sonra da çok yüksek. Ancak, en büyük dayanağımız ailelerin, vatandaşların, gençlerin vermiş oldukları destektir. Bir devletin en büyük gücü halkının sağladığı destektir."

Jandarma Yarbay Abidin Gencay da Arısoy'un anısını yaşatmanın kendileri için namus borcu olduğunu kaydetti.

Arısoy'un annesi Arife, babası Zeki ile kardeşleri Kadife ve Fidan Arısoy, şehit erin tabutuna sarılarak ağladı. Şehit yakınları ağlayanlara tepki göstererek, "Sakın ağlamayın, PKK'yı güldürmeyin. Biz ağladıkça PKK gülüyor" dediler.

Törende, vatandaşlar "Kahrolusn PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diye sloganlar attı. Şehit er Hüseyin Arısoy'un naaşı, kılınan cenaze namazının ardından belediye mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber