Memurlar trafiğe takıldı Başbakan'a yetişemedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 2 milyon kamu çalışanına 2009'da yapılacak zam oranı önceki gün belirlendi. Hükümet ve memur sendikalarının uzlaşmasıyla sonuçlanan toplu görüşmelerde, memurlara ilk 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4.5 olmak üzere kümülatif yüzde 8.7 oranında zam yapılmamı kararlaştırıldı.

Son 7 yılda ikinci kez mutabakatla sonuçlanan toplu görüşmelerin altından sıkı bir pazarlık süreci çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu alamayan sendikalar, hükümet zam teklifini yüzde 7.6'da tutunca harekete geçti.

Memurlar trafiğe takıldı Başbakan'a yetişemedi

KAMU çalışanlarının 2009'da alacağı maaş artışının belirlendiği toplu görüşme maratonu, önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle mutabakatla sonuçlandı.

İki gün boyunca Başbakan'la görüşmeye çalışan memurlar, önceki akşam pazarlık sürerken de Erdoğan'ın peşine düştüler. Hükümet adına Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun yürüttüğü toplu görüşmeler tıkanınca masasından kalkan Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Erdoğan'la görüşmek için AKP Genel Merkezi'nin yolunu tuttu. Ancak trafiğe takıldı. Gündoğdu, nikâh şahidi olduğu AK Parti'li İhsan Arslan'ın kızının düğününe katılmak için genel merkezden ayrılan Başbakan'a yetişemedi. Bunun üzerine araya giren AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, memurlarla Başbakan arasında mesaj taşıdı ve artış bu yolla gerçekleşmiş oldu. Hükümet, görüşmelerin 4'üncü turunda son teklifini, ilk altı ayda yüzde 3,5, ikinci altı ayda da yüzde 4 olmak üzere, kümülatif yüzde 7.6'lık artış olarak açıklamış ve görüşmeler tıkanmıştı. Başesgioğlu'nun, ?Benim yetkim bu kadar, hadi siz de biraz geri adım atın da Trabzonspor maçına yetişelim? dediği ancak memurların, ?Bizim geri atacak adımımız yok? cevabı verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber