Tacizcilikle suçlanan imam 1 yıl sonra aklandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvası'nda din görevlisi olarak çalışan Salih Y., 'cinsel taciz' iddiasıyla yargılandığı mahkemeden beraat etti.

Üzerine atılan suçtan 1 yılda kurtulabilen imam, meslek onurunu hiçe sayanlar hakkında tazminat davası açacak. Salih Y., olayı soruşturmadan 'sapık imam' başlığıyla haber yapan gazeteleri ve yuvayı mahkemeye verecek.

Geçen yıl eylül ayında yaşanan olayda Bremen Mızıkacıları Çocuk Yuvası'nda temizlik elemanı olarak çalışan iki bayan, yuvada din görevlisi olan Salih Y.nin, kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Olay daha yargıya taşınmadan konu gazetelerde 'sapık, tacizci imam' başlıkları ile kamuoyuna duyurulmuştu. Görev yeri jet hızıyla değiştirilen iki çocuk babası Salih Y., Balıkesir'e tayin edilmişti. Sakarya 1. İdare Mahkemesi'nde görülen dava, ancak 1 yıl sonra sonuçlanabildi. Mahkeme, dava sonucunda Yılmaz'ın suçsuz olduğuna karar verdi. Balıkesir'e yapılan tayini de haksız buldu. İmama iftira atan iki bayan ise işten ayrılmak zorunda kaldı.

Duran Savaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber