Kendilerine zehirli mektup gönderildiğini iddia eden DTP'liler yaşadıklarını anlattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dilhun GENÇDAL - İSTANBUL - DHA

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul İl binasında düzenlenen basın toplantısında DTP İstanbul İl Başkanı Halil Aksoy, DTP Gaziosmanpaşa İlçe binasına dün APS'yle gönderilen mektubun Büyükçemece'den yollandığını söyledi.

Olayın nasıl geliştiğine ilişkin bilgi veren Aksoy, mektubun anlaşılmaz bir yazıyla yazıldığını ve mektubu okumaya çalışan kişilerin yazıları anlamak için kağıdı gözlerine yakınlaştırınca gözlerinin yanmaya başladığını aktardı. Göz ve boğaz yanması ile bulantı etkilerinin ardından mektubu okuyanların özel bir hastaneye götürüldüğünü kaydetti.

Aksoy, olaydan birkaç saat sonra da DTP Bağcılar İlçe binasına bir mektubun geldiğini anlatarak, Bağcılar binasına yollanan mektubun zarfında ise İnsan Hakları Derneği'nden geldiğininin yazılı olduğunu ve Sultanbeyli'den yollandığını kaydetti.

"KÜRT SORUNUNU SAVAŞLA ÇÖZECEĞİM DİYENLER BU MEKTUPLARIN SAHİPLERİDİR"

Aksoy'un ardından bir basın açıklaması yapan DTP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dursun Yıldız, Türkiye'de son dönemlerde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Dün Gaziosmanpaşa ve Bağcılar ilçelerimize APS kanalıyla gönderilen zehirli mektupların açılması neticesinde Ahmet Ece ve Zekiye Işık adlı yöneticilerimiz rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Biz bu mektupları gönderenleri tanıyoruz. Şemdinli'deki 'iyi çocuklar', Ergenekonda kendini devlet sananlar ve Kürt sorununu savaşla çözeceğim diyenler bu mektupların sahipleridir."

Başbakan Erdoğan'a da seslenen Yıldız, "Sayın Başbakana sesleniyoruz, ordu karşısında el pençe divan durmaktan vazgeçin, daha öncesinde bu tutumu gösterenler oldu ve halkımız onları lanetledi, tarihin çöp sepetine gönderdi. Bu ülkenin el pençe duranlaar değil, toplumun barışçıl sesine yanıt verecek yöneticilere ihtiyacı var" diye konuştu.

Mektubu okuyanlardan biri olan Ahmet Ece, olayın nasıl geliştiğini anlatarak, "Hastaneye gittik, muayenemiz yapıldı. Bir zehirlenme olduğu söylendi. Ama hangi madde olduğunu bilemeyeceklerini söylediler" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ise, ikinci mektubun zarfındaki gönderen kısmında İHD'nin yazılı olmasının ilginç olduğunu belirterek, İHD'nin DTP'nin çalışmalarına ve Kürt hareketine bakışının belli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber