Erdoğan: Yerel seçimleri çok önemsiyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'deki ekonomik kalkınma bu şekilde ilerlerken, yerel yönetimlerdeki zihniyet değişiminin Türkiye'yi çok daha farklı bir yere götürmekte olduğunu" belirterek, "Ayağınıza taşlar bağlandığı zaman nasıl koşabilirsiniz bellidir. Bunları aşmanın gayreti içerisinde, tüm bunlara rağmen 6 sene önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var. 15 yıl önce nasıl bir Ankara vardı, şimdi nasıl bir Ankara var. Bunları hep birlikte aklı selimle düşündüğümüzde görmek mümkün" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Altın Park ANFA Fuar alanında düzenlediği iftar yemeğine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, Başkent Ankara'nın her geçen gün daha çağdaş, daha huzurlu ve kalkınmış bir şehir haline geldiğini hep birlikte gördüklerini söyledi. Yapılmak istenenlere bir çok yerden engeller çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, "Ayağınıza taşlar bağlandığı zaman nasıl koşabilirsiniz bellidir. Bunları aşmanın gayreti içerisinde, tüm bunlara rağmen 6 sene önce nasıl bir Türkiye vardı, şimdi nasıl bir Türkiye var. 15 yıl önce nasıl bir Ankara vardı, şimdi nasıl bir Ankara var. Bunları hep birlikte aklı selimle düşündüğümüzde görmek mümkün" dedi.

Başbakan Erdoğan, "karalama kampanyalarının hiç birinin iftirayı atanlara bir şey kazandırmayacağını" belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü, top direkten dönüyor. Neden? Çünkü, söyledikleri şey doğru değil de ondan. Bu iftirayı atan zihniyetin kendi yönetiminde örnek göstereceği bir tane Büyükşehir Belediyesi yok. İzmir'de yaşanan susuzluğun faturasını bize kesiyorlar. Sen faturayı niye bize kesiyorsun? Ama buna rağmen biz Büyükşehir Belediyesi filanca partilidir diye asla bir engelleme yapmadık.

Cumhuriyet Halk Partililere ben bunu özellikle duyurmak istiyorum. Belgeler, bilgiler ortada. Yapamayınca faturayı merkezi yönetime kesmeye çalışıyorsun. Halk bunları yutmuyor. Yutmadığı için de kamuoyu araştırmalarında AK Parti aynı gücünü koruyarak, daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürüyor."

Yıkılan gecekondu sahiplerine yer verdiklerini ancak bu yerlerin beğenilmediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Niye? Çünkü, yıkılan kondusunun yerine 2-3 tane daire istiyor. Bu ülkede eşinin kolundaki bileziği satarak, memleketindeki davarını, varını yoğunu satarak, gelip burada borçlanarak daire alanların hakkını bu ülkede kime vereceğiz? Bütün bunların hepsini hassasiyetle değerlendirmemiz lazım. Hakkı sahibine teslim edeceğiz, ama şehirlerimizi de görüntü kirliliği içerisinde plansız, projesiz bir hale getirmeyeceğiz. Ankara'nın bu noktadaki güzelliği bizim mefahirimizdir. Medeniyet yolundaki yürüyüşümüzün akamete uğramadan devam etmesi Ankara'daki iradenin de bu noktada sağlamlığına bağlıdır. Bunu milletçe hep beraber yapmamız lazım. Devlet millet elele beraber götürmemiz gerekiyor. Bu bakımdan 2009 Mart yerel seçimlerini çok önemsiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber