AKP'li Vekilin kayınpederine yol kıyağı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)

MUĞLA'nın Ula İlçesi'ne bağlı Çiçekli Köyü'nde, Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, meydan için ayrılan 16 bin YTL ödenekle Muğla AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın kayınpederi Muğla eski Müftüsü İlhan Armutçuoğlu'nun villasının önüne yol yapıldığı ileri sürüldü.

İddiaların sahibi Muğla İl Genel Meclisi Üyesi CHP'li Dursun Kaplan, ?Devletin bir kuruşunu yiyenlerin ve çalanların takipçisiyiz. AKP milletvekilini istifaya çağırıyorum? dedi.

Muğla İl Genel Meclisi Üyesi CHP'li Dursun Kaplan, Ula'nın Çiçekli Köyü'nde, KÖYDES kapsamında meydan için ayrılan 16 bin YTL'lik ödenekle AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın kayınpederi Muğla eski Müftüsü İlhan Armutçuoğlu'nun villasına giden yola kilit parke taşı döşendiğini ileri sürdü.

Elinde metreyle yolu enine boyuna ölçtüğünü ve 1200 metrekare kilit parke taşı döşendiğini tespit ettiğini aktaran Kaplan, ?Binlerce YTL'ye meydan düzenlemesi için alınan parke taşlarının çok az bir kısmının meydan için kullanıldığını, büyük bir kısmının ise İlhan Armutçuoğlu'nun villasına giden yola harcandığını gördük? dedi. CHP'li Kaplan, şunları söyledi:

?Ula'ya bağlı Çiçekli Köyü'nde köy meydanı için ayrılan ödenek ne yazık ki kişiye özel hizmet olarak kullanılmıştır. Çiçekli Köyü'nün ödeneğiyle AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın kayınpederi olan İlhan Armutçuoğlu'nun villasına özel yol yapılmıştır. Uzunluğu 400 metre, genişliği 3 metre olan yola yaklaşık 1200 metrekare kilit parke taşı döşenmiştir. Din adamları adil ve adetlidir. Hıdır'ın kayınpederi bir din adamıdır. İlhan Armutçuoğlu, Muğla'nın eski müftülerindendir. Devletin malına zarar vermek ve onu kullanmanın günah olduğunu herkesten daha iyi bilir ve bilmelidir.?

Çiçekli Köyü'nün hakkı olan ödeneğin acilen köye iade edilmesi gerektiğini belirten Kaplan, ?Villa yapacak kadar parası olan İlhan Armutcuoğlu'nun yol yapacak kadar da mutlaka parası vardır. Derhal Çiçekli Köyü'nün hakkı olan ödeneği geri vermelidir. Son günlerde AKP'nin yolsuzlukları ayyuka çıkmıştır. Siyaset akrabaya ve yandaşa rant sağlama işi değildir. Halka eşit ve adaletli hizmet işidir. Devletin imkanlarının kişiye özel olmadığını hep söylüyoruz ve söyleyeceğiz. Ama ne yazık ki AKP iktidarında AKP'lilerin kirli işleri ortaya çıkmıştır. Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, akrabalarına özel hizmet etmek yerine artık Muğla'ya hizmet etmelidir. Biz CHP olarak devletin kuruşunu yiyenlerin ve çalanların takipçisiyiz. Milletvekili Mehmet Nil Hıdır istifa etmelidir? diye konuştu.

?KASIT YOK, ARTAN TAŞLAR DÖŞENDİ'

İddiaların asılsız olduğunu savunan Muğla AKP Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ise ?Oraya yapılan yol, kadastro çalışması içindedir. Yol benim kayınpederimin villasının önünden özel olarak geçmemiştir. 2007 yılında köylere 2 bin 650 kilometre asfalt yapıldı, 100 bin metrekare ise kilit parke döşendi. Köy meydanları tamamlandıktan sonra kalan parkelerle ara sokaklar döşeniyor. Çiçekli Köyü'nde meydan yapıldıktan sonra kalan parkeler ara yollara döşendi, kayınpederimin evi için özel uygulama yapılmadı. Sadece Çiçekli Köyü'nde değil birçok köyde parke döşemesi yaptık. Burada usulsüzlük yoktur. Yol şube müdürünü yönlendirmedim. Siyasetçilerinin kayınpederinin, kardeşinin ve akrabalarının evinin önünden yol geçebilir. Bu da bir hizmettir. Ama akrabalarıma özel hiçbir uygulamam yoktur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber