SES Yönetim Kurulu üyesi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Meryem Özsöğüt, Ankara'da geçen yıl bir hücre evine düzenlenen operasyonda bir kişinin ölü ele geçirilmesinin ardından katıldığı etkinlikler nedeniyle açılan davada, ''yasa dışı terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özsöğüt ile birlikte 5'i tutuklu toplam 14 sanığın, ''DHKP/C terör örgütü üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları'' iddiasıyla yargılandıkları dava Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Meryem Özsöğüt, Umut Şener, Eray Destegül, Utku Aykar, İbrahim Akın, tutuksuz sanık Erdinç Eroğlu ile avukatları katıldı. Bazı KESK yönetici ve üyeleri de duruşmayı izledi.

Sanıklar ve avukatları Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki görüşüne karşı, eski beyanlarını tekrarladıklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Sanıkların son sözlerinin dinlenmesinin ardından, duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, öğleden sonra kararı açıkladı.

Sanıklar ''DHKP/C terör örgütü üyesi olmak'' suçundan beraat etti.

Meryem Özsöğüt, Utku Aykar, Evrim Yücel, ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 1 yıl 3'er ay, Sadık Şenbaba aynı suçtan 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Murat Korkut, Didem Akman, Ebru Gürler, Eray Destegül, Bilgehan Karpat yine aynı suçtan 2 yıl 6'şar ay, İbrahim Akın, Erdinç Eroğlu, Umut Şener, Sadık Can Bilen ve Çiğdem Yakşi ise 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyelerine de karar verdi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren ve SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, duruşma öncesinde Ankara Adalet Sarayı'nda davaya ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki görüşünde, SES MYK Üyesi Özsöğüt hakkında 8 yıl 6 aydan 20 yıla; Evrim Yücel, Sadık Şenbaba, Eray Destegül, Bilgehan Karpat, Ebru Gürler, Murat Korkut, Didem Akman, Utku Aykar, Çiğdem Yakşi, Erdinç Eroğlu, Umut Şener, İbrahim Akın ve Can Bilen hakkında ise 8 aydan 30 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezası istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber