Batman'da 'Zıpkın' operasyonu: 14 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 19:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BATMAN'da kamu kurum ve kuruluşlar tarafından açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdikleri iddia edilen şebekeye yönelik polisin düzenlediği ?Zıpkın' adlı operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Operason kapsamında 4 kişinin de arandığı bildirildi. Cumhuriyet Savcılığı, ifadesine başvurmak üzere AKP Batman İl Başkanı Ömer El'i de savclığa davet etti. İl dışında bulunan El, ?Ben tanık olarak davet edildim. Pazartesi günü gidip ifade vereceğim? dedi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmasında, kentte kamu kurum ve kuruluşları tarafından açılan ihaleleri kendi istekleri doğrultusunda yönlendirdiklerini belirlediği kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında yakalanan S.Ö., F.Ö., M.Ö., F.Ö., A.K., E.V., A.G.K., S.Y., H.Ö., E.D., S.K., A.F.I., M.E.B. ve A.E. gözaltına alındı.

14 zanlı bugün öğlen saatlerinde, ?'ihalelere fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet' suçlamalarıyla Adliye'ye sevk ededildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada ise bir tabanca kalem, bir ruhsatsız tabanca, iki kuru sıkıdan bozma tabanca, 6 şarjör, 161 mermi, 9 mm çapında 20 gaz fişeği, 15 kalem tabancaya ait fişek, 2 senet, bir senet fotokopisi, kaşe ve firmalara ait fiyat teklif mektupları ele geçirildi.

Operasyon kapsamında Ş.K., S.Ö., S.Ö. ve Y.Ç.'nin ise aranması sürüyor. Savcılık, operasyonla ilgili AKP İl Başkanı El'i de tanık davet etti. Ömer El, Malatya'da olduğunu belirterek, ?Konudan haberim yok. Ben tanık olarak davet edildim. Pazartesi günü gidip ifademi vereceğim? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber