6 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Eylül 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TARİHİ ZİYARET

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tarihi ziyaret olarak nitelendirilen Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gidiyor. Gül, 5-6 saat sürecek gayri resmi ziyareti çerçevesinde Türkiye-Ermenistan Milli maçını izleyecek ve Ermenistan Cumhurbaşkanı ile bir araya gelecek.

-Cumhurbaşkanı Gül, Erivan'a hareketi öncesinde basın toplantısı düzenliyor. (13.00/18.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN GÜNGÖREN AKP İLÇE KONGRESİ'NDE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AKP Güngören İlçe Kongresi'ne katılıyor. (Saat: 13.00)

-9.CUMHURBAŞKANI DEMİREL İSTANBUL'DA

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul'daki Suna-İnan Kıraç çiftinin yapmış oldukları müzeyi ziyaret ediyor.

-Demirel daha sonra, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan ?Lex Mundi? Bölgesel Toplantısı'na katılarak bir konuşma yapıyor. (Saat: 11.00/19.30)

-TÜZMEN KRECKE GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Lüksemburg Ekonomi Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannıt Krecke ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-EĞİTİM-İŞ GENEL KURULU

-Eğitim-İş Sendikası'nın 2. Olağan Genel Kurulu Tes-İş Sendikası toplantı salonunda yapılıyor. (Saat: 10.00)

-ALEVİLERDEN ZORUNLU DİN DERSİ EYLEMİ

-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Güvenpark'ta oturma eylemi yapıyor. (Saat: 12.30)

-KÖŞK ?YORGUN? VE ?DEFORME?YMİŞ

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın soru önergesine verdiği yanıtta Pembe Köşk'ün restorasyonu için çalışmalara başlandığını belirterek bu amaçla, Holzmeister uzmanları ve akademisyenlerden oluşan bir danışma kurulu kurulduğunu bildirdi. Çiçek, ?Bu kurulca Köşk'ün yorgun, bakımsız ve ciddi bir biçimde deforme olduğu tespit edilerek yenilenmesinin gerektiği belirtildiğinden, bu doğrultuda bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışmayla, öncelikle binanın bugüne kadar yapılmamış olan rölövesi çıkarılarak, aslında tarihi dokusu net bir biçimde ortaya konmuştur? dedi.

-AKP YEREL SEÇİMLERE KADAR AYNI KADROLARLA DEVAM DİYECEK

-AKP'ye açılan kapatma davasının sonuçlanmasının ardından, gözler kabinede gerçekleşecek bir revizyona çevrildi. Muhalefet partisi CHP başta olmak üzere pek çok çevre kabinede revizyon beklentisi içerisine girdi. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlere kadar ne kabinede ne de parti yönetiminde bir değişikliğe gitmeyeceği görüşleri yapılıyor.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 24 YILDA 922 MİLYON DOLAR KREDİ, 368 MİLYON AVRO HİBE KULLANDI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un soru önergesine verdiği yanıt, bakanlığın 1984 yılından itibaren toplam 922,2 milyon ABD doları kredi ve 368,6 milyon avro tutarında hibe kullandığını ortaya koydu.

-Bakan Çelik, alınan kredilerden kullanılmayan paraların Dünya Bankasınca iptal edildiğini belirtirken, Endüstriyel Okullar Projesinde 1,98 milyon, Yaygın Mesleki Eğitim Projesinde 4,1 milyon, Milli Eğitimi Geliştirme Projesinde 18 milyon, Karayolları Güvenliği ve Trafik Eğitimi Projesinde 336 bin 690, Temel Eğitim Projesi 1. fazda 13,8 milyon, 2'nci fazda da 19 milyon ABD doları olmak üzere toplam 56 milyon 216 bin dolarlık kredinin iptal edildiğini bildirdi.

-PETROL, GAZ VE DİĞER YAKIT İTHALATI 30 MİLYAR DOLARA DAYANDI

-ET VE SAKATAT İTHALATI PATLADI

-Türkiye, Ocak-Temmuz döneminde ithalatta en büyük faturayı 29.4 milyar dolarla önceki yıla göre yüzde 67.4 artan büyük bölümünü ham petrolün oluşturduğu ?mineral yakıtlar ve yağlar? ithalatına ödedi. İthalatta en hızlı artış da yüzde 774 ile tutarı 214.9 milyon dolara çıkan ?etler ve yenilen sakatatlar?ın ithalatında yaşandı.

-AKP'Lİ ERGİN: ?ÖĞRENCİ AFFI ÇÖZÜMSEL OLACAK?

-Hatay Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğrenci affı yasa tasarısı taslağının ?kapsamın? üzerinde hala çalışıldığını belirterek, ?Kapsam, toplumsal açıdan olabildiğince çözümsel olacaktır? dedi.

-RAMAZANDAKİ AĞIZ KOKUSUNA ?YOĞURT, MAYDANOZ VE YEŞİL ÇAY? İLE SON VERİN

-Sağlık Bakanlığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kulak Burun Boğaz Profesörü Murat Karaşen, ramazan ayının önemli sorunlarından olan ağız kokusunun, ağız kuruluğuna bağlı olarak ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Karaşen, ramazanda gün içinde uzun süre sıvı tüketilmediği için ağız kuruluğu oluştuğunu belirterek ?Tükürük ağız içini yıkayan, koruyan, orayı temizleyen, oranın hijyenini sağlayan önemli bir vücut salgısı. Tükürük olmadığı zaman gıda artıkları ağzımızın girinti çıkıntılarında kalıyor. Ve bunlara bağlı ortaya çıkan bir takım oksijensiz ortamda yaşamayı seven bakteriler, ağız içinde birikiyor, çoğalıyor ve onların ortaya çıkardığı gazdan da ağız kokusu oluşuyor? dedi.

-Prof. Dr. Karaşen, ramazan ayındaki ağız kokusundan kurtulmak için iftar ile sahur arası bol sıvı tüketmek gerektiğini belirterek ?Sahurda oruçlu hale başlamadan önce, mutlaka ağız hijyenine dikkat edeceğiz, dişlerimizi çok iyi bir şekilde fırçalayacağız. Ayrıca dilin üst bölümünün temizliğine de dikkat edeceğiz? dedi. Prof. Dr. Karaşen, yoğurt yemenin, maydanoz çiğnemenin ve yeşil çay tüketmenin de ağız hijyenin de önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber