Sahte astsubayın evinde cephanelik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de polis tarafından yakalanan sahte astsubayın evleri ile arabası adeta cephanelik gibi çıktı. Malzemeler arasında tabanca, çok sayıda fişek, şarjör ve 5 adet polis telsizi ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, polis, önceki akşam çevre yolu Anadolu Üniversitesi civarında şüpheli gördüğü 26 RY 940 plakalı siyahlı renkli BMV marka aracı durdurdu. Araç sürücü Taner Gür (31) Hava Ulaştırma Kıdemli Çavuş olduğunu belirterek polise Türk Silahlı Kuvvetleri Muvazzaf Astsubay tanıtım kartını gösterdi.

Şüpheli davranışları üzerine inceleme başlatan polis, Taner Gür adına düzenlenmiş askeri kimliğin sahte olduğunu belirledi. Gözaltına alınan şahsın otomobilinde yapılan aramada, bagaj kapağında monteli kutu içerisinde 1 adet Browning marka tabaca ve tabancaya ait 2 şarjör ile 12 milimetre çapında adet fişek ve 2 adet Yaesu marka el telsizi ele geçirildi.

Sahte Astsubay Gür'ün kent merkezindeki iki ayrı evinde yapılan aramada ise 40 adet 9 milimetre çapında fişek, 5 adet 7.65 milimetre çapında fişek, 19 adet cal fişek, 2 adet el telsizi, 1 adet mavi renkli polis araç tepe lambası ve bir adet el telsizi ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesi tamamlanan zanlı Gür, sahte kimlik bulundurmak, kullanmak, gasp ve silah kanuna muhalefet etmek suçlarından dolayı savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber