Şehit Er Güzel, toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'taki İstihkam Savaş Bölüğünde görev yapan ve Şırnak Güneyçam bölgesinde yol güvenliği için detektörle mayın taraması yaptığı sırada terör örgütü tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan İstihkam Piyade Er İlyas Güzel'in cenazesi, Antalya'nın Alanya ilçesinde toprağa verildi.

Şehit er İlyas Güzel'in Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan bu sabah alınan cenazesi, Alanya'ya askeri konvoy eşliğindeki ambulansla götürüldü. Şehit erin cenazesi, önce Elikesik köyündeki evine getirildi. Burada şehit erin annesi Ayşe Güzel, babası Kazım Güzel ve diğer yakınları sırayla tabutun bulunduğu ambulansa bindirildi. Bir süre şehit erin tabutuna sarılan ailesi, gözyaşı döktü.

Şehit erin cenazesi daha sonra mezarlığa götürüldü. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki tören alanına ambulansla götürülen şehit erin cenazesi, tören alanına 500 metre kala, yakınlarının isteği üzerine, ambulanstan indirilerek omuzlara alındı. Tören alanının yakınına omuzlarda getirilen şehit erin cenazesi, daha sonra askerlerin omuzunda tören alanına getirildi. Şehit erin cenazesi, alanı dolduran binlerce kişi tarafından sloganlarla karşılandı. Tören alanındaki kalabalık, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' sloganları attı.

Şehit er için, Elikesik köy meydanında askeri tören düzenlendi. Törene, Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Antalya Garnizon Komutanlığında görevli çok sayıda üst düzey komutan, Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Antalya milletvekilleri Hüseyin Yıldız ve Hüsnü Çöllü ile Alanya protokolü ve binlerce vatandaş kaldırdı. Şehide bir dakikalık saygı duruşunun ardından cenaze namazı kılındı Cenaze namazını, Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser kıldırdı.

Cenaze töreni sırasında, şehit erin annesi ve babası güçlükle ayakta dururken, görevli hemşireler şehidin anne ve babasını sakinleştirmeye çalıştılar. Kılınan cenaze namazının ardından Baba Kazım Güzel, oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.

Köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından, şehit erin cenazesi, Elikesik köyündeki aile mezarlığına götürüldü. Binlerce kişinin terör örgütünü lanetleyen sloganları arasında mezarlığa götürülen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilişi sırasında askerler saygı atışı yaparak, silah arkadaşlarını son yolculuğuna uğurladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber