Erzincan'da her okulda bir polis görev yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nce 2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrencilerin şiddet olaylarından korunması, suça karışmalarının veya maruz kalmalarının önlenmesi, suç işlemeye zemin hazırlayabilecek durumların ortadan kaldırılması amacıyla her okula bir polis projesi uygulanacak.

Uygulamayla birlikte, okulla ilgisi olmayan şahısların, okul önlerinde bekleyerek eğitim ve öğretimi doğrudan ya da dolaylı etkilemek suretiyle eğitim ve öğretimin huzur ve sükûn içinde yapılmasına engel olmalarına, çevreyi rahatsız edecek hal ve hareketleri yapmalarına müsaade edilmeyecek.

Eğitim-öğretimin huzur ve sükun içinde devamının sağlanması, muhtemel risk gurupları ve çeteleşmenin önüne geçilmesinin amaçlandığını açıklayan Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, "Bu amaçla alınan önlemlere rağmen, önlemlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden ve zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesi uyarınca idari işlem uygulanacak. İlgililere 62 YTL para cezası kesilecektir." dedi.

Proje kapsamında, Erzincan il merkezinde bulunan 56 ilköğretim okulu ve lisede, 7 komiser yardımcısı, 6 komiser, 5 başkomiser olmak üzere 18 rütbeli polis, 56 polis memuru, 10 ekip aracı ve 10 devriye memuru görevlendirildiğini ifade eden Çimen, "Güvenlik konusundaki sorunların giderilmesine yönelik olarak Emniyet Müdürlüğünce, Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okul müdürlerine, uygulamaya konulacak proje hakkında mektup gönderilerek bilgilendirme yapılmıştır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında vatandaşların çekinmeden 155 polis imdat telefonunu aramaları gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber