Dersbaşı yapamadan tatile çıktılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 10:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

14 milyon öğrencinin dersbaşı yaptığı 2008-2009 eğitim öğretim yılı bazı aksaklıklarla başladı. Bursa'da, tadilatı bitmeyen ilköğretim okulunun 960 öğrencisi dersbaşı yapamadan zorunlu olarak bir hafta tatile girdi. Yetkililer, tadilatın bitirilmesi için okulun valilik kararıyla bir hafta tatil edildiğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Doğanevler Mahallesi'ndeki Bilge Malcıoğlu İlköğretim Okulu'nun tadilat işlemleri bitmeyince okulun 960 öğrencisi ders başı yapamadan zorunlu olarak valilik kararıyla bir haftalık tatile girdi. Okulun eskiyen kapı ve pencereleri ile su akıtan tuvaletleri baştan aşağıya yenilenmesine rağmen, 29 Ağustos'ta başlayan tadilatın bitirilemediği öğrenildi.

Yaklaşık 3 aylık tatilin ardından sabah saatlerinde büyük bir heyecanla okula gelen öğrencileri sürpriz bekliyordu. Anneleriyle birlikte okula gelen öğrenciler, tadilatın bitmediğini görünce büyük şok yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca dağıtılan kitapları alan öğrencilere; "Tadilat nedeniyle okulumuz bir hafta tatil edildi, eğitim ğretim haftaya Pazartesi günü başlayacak" açıklaması yapıldı. Bunun üzerine büyük bir heyecanla geldikleri okullarında ders başı yapamadan, arkadaşlarıyla görüşemeden öğrenciler yeniden evlerinin yolunu tuttular. Okulun ilk gününde eve dönmenin şaşkınlığını yaşayan veliler ise, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Okul idaresi, okul binasının baştan aşağıya yenilendiğini, tadilatın bitmemesi nedeniyle valilik kararıyla eğitim öğretime bir hafta ara verildiğini açıkladı. CİHAN muhabirinin sorularını cevaplayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, okuldaki tadilat nedeniyle bir hafta eğitime ara verildiğini bildirdi.

Öte yandan okulun tadilat işlemlerinin 20 Ağustos'ta başladığı ve normal şartlarda eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflendiği öğrenildi. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu da, okuldaki öğrencilerin ders başı yapamadan tatile girmesinin şık olmadığını, ancak her yıl benzer sorunların yaşandığını söyledi.


.

Erzurum'dada aynı manzara.

Okula giden öğrenci ve velileri okuldaki inşaat çalışmasıyla şok oldu

Yeni eğitim ve öğrenim dönemi Erzurum'da sorunlu başladı. Erzurum merkezdeki Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler sabah okullarına gittiklerinde karşılaştıkları inşaat çalışmasıyla şoke oldu.

Yunusemre Mahallesi'ndeki Barbaros İlköğretim Okulu yaklaşık bir ay önce deprem güçlendirmesi amacıyla tadilata alındı. Tadilat çalışması okul idaresi tarafından önceden öğrenci ve ebeveynlere bildirilmedi. Yeni eğitim ve öğretim döneminin ilk günü okula giden öğrenciler ile ebeveynler karşılaştıkları inşaat çalışmaları karşısında şaşkına döndü. Okul binası önünde açılan çukur, sınıflarda yapılan yıkım çalışmalarını, iş makinalarını görünce şoke olan öğretmen ve öğrenciler tepki gösterdi. İnşaat halindeki ilköğretim okulunun 5, 6 ve 7.'inci sınıf öğrencileri 2 kilometre uzaklıktaki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na gönderildi. Diğer öğrenciler ise tadilat çalışması yapılan okulda eğitim ve öğretimlerine devam edecek.

Okul yetkilileri, tamir ve tadilat çalışmalarının kasım ayına kadar devam etmesinin beklendiğini ileri sürdü. Ebeveynler ise inşaat halindeki okula çocuklarını göndermeyeceklerini ifade etti. Çocuklarının okulda can güvenliğinin bulunmadığını ileri süren ebeveynler, "Bu şartlar altında çocuğumuzu okula gönderemeyiz. Tuvaletler inşaat olan kısımda. Okul önünde açılan çukura çocuğumuz düşüp yaşamını yitirse hangi yetkili bunun hesabını verecek?" diye tepki gösterdi.

Çocukları başka bir okula yönlendirilen ebeveynler ise, "Diğer okul çok uzak. Minibüs tahsis etsinler. Yağmurda, karda kışta çocuğumuzu nasıl çok uzaktaki okula göndereceğiz? Bu şartlar altında çocuğumuzu okula göndermeyeceğiz." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber