TOKİ yeni okulu teslim etmeyince

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, DHA

Trabzon'da, TOKİ'nin yaptırdığı yeni binaya taşınacağı için kapasitesinin üzerinde öğrenci alan Yıldızlı İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, bina zamanında tamamlanamayınca açıkta kaldı.

Yıldızlı Beldesi'nde TOKİ'nin inşa ettiği binalara yerleşenlerin sayısı artınca, 6 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli Yıldızlı İlköğretim Okulu ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kaldı. Bunun üzerine, 2008- 2009 eğitim-öğretim yılında hizmete açılması planlanan 650 öğrenci kapasiteli bir okulun yapımına başlandı.

Okulun yeni döneme yetişeceği düşünülerek de, 650 öğrencinin kaydı yapıldı ve okula 21 de yeni öğretmen atandı. Ancak, okul inşaatını sürdüren TOKİ'nin yapıyı zamanında teslim edememesi nedeniyle eğitim 6 derslikli eski okulda verilmeye devam edilince çok sayıda öğrenci dışarda kaldı.

Yaşanan sorun velilerin de tepkisine neden oldu. Milli Eğitim ve TOKİ arasındaki bir anlaşmazlık yüzünden okulun açılamadığını iddia eden kızgın velileri sakinleştirmeye çalışan Yıldızlı İlköğretim Müdürü Aslan Sivrikaya, ?Sorunu cözeceğiz. Çarşamba günü yeni okulun açılması planlanıyor? dedi.

VELİLER TEPKİLİ

Okulun açılmaması nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen velilerden Özlem Günaydın, ?250 kapasiteli okula 650 kişi sığdırılmak isteniyor. Nasıl olacak bu? TOKİ'nin yaptığı okul bu sezon açılacağı için bu kadar öğrenci alınmış. Ne olacak şimdi? Çocukların bir çoğu evlerine geri gönderildi. Kimse bize doğru dürüst bir açıklama yapmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ses çıkmıyor? diyerek dert yandı.

Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkcı ise, ?TOKİ okulu hala teslim etmedi. Sanırım bu hafta içinde teslim ederler. Teslim edilir edilmez okula taşınılacak? diye konuştu.

Bu arada, okula bugün sadace 1'inci sınıf öğrencileri alındı. Yeni kitaplarının verilmesi için dersliklere alınan küçük öğrenciler, okulda kısa bir süre kaldıktan sonra evlerine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber