Şehit Er Seracettin Aktaş toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2008 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Seracettin Aktaş'ın (21) cenazesi, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde toprağa verildi.

Şemdinli'den askeri helikopterle Birecik Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit Aktaş'ın cenazesi, buradan Mezra beldesine götürüldü.

Şehit piyade er Seracettin Aktaş'ın cenazesi, Mezra Beldesi İlköğretim Okulunun bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından, aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, Birecik Kaymakam vekili ve Halfeti Kaymakamı Hüseyin Avcı ile askeri yetkililer katıldı.

Bu arada şehit cenazesinin beldeye getirilişi sırasında annesi Emine Aktaş ve bazı yakınları fenalaştı. Okul bahçesinde toplanan bir grup vatandaş ise ?Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez ve Hepimiz Askeriz? şeklinde slogan attı.

Öte yandan Şehit Seracettin Aktaş'ın, 1,5 önce evlenen ağabeyi Selman Aktaş'ın düğününde çekilen görüntülerde, mutlu olduğu görüldü. Askerden önce İstanbul'da bazı lokantalarda işçi olarak çalışan Aktaş'ın, ağabeyinin Birecik'teki düğününe katıldıktan birkaç ay sonra askere gittiği öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında dün güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışmada 1 üsteğmen, 2 er ve 3 korucu şehit olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber