Onarım bitmedi, 120 okulda dersbaşı yapılamadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)

DİYARBAKIR'da bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihaleleri geç yapması nedeniyle, ilköğretim ve lise olmak üzere il genelinde 120 okulda onarım çalışmaları tamamlanamadı. Bu yüzden binlerce öğrenci dersbaşı yapmadı.

Bazı okulların onarımlarının 1 ayı süreceği belirtilirken. Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, AKP Hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolaşmanın dışında hiç bir şey yapmadığını ileri sürdü. Karahan, ?Geçen yıl tadilat yapılan okullar bu yıl da tadilat listesine alınmış. Diyarbakır'da mevcut sorunlar artarak devam etmektedir? dedi.

2008- 2009 eğitim öğretim yılı geçen Pazartesi günü başlarken, Diyarbakır'da ilköğretim ve liseler olmak üzere il genelinde 120 okulda dersbaşı yapılamadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihaleleri geç yapması ve ödenek yokluğu nedeniyle onarımı yapılacak okulların onarımına geç başladı. Şantiyeye dönen okulların büyük bölümünde iç ve dış onarımlar devam ederken, bazı okulların bu onarım nedeniyle açılmasının 1 ayı bulacağı belirtildi. Onarımı süren okullara ilk gün giden öğrenciler evlerine gönderilirken, çocuklarının eğitimden geri kalacağı endişesini taşıyan veliler bu duruma tepki gösterdi. Bazı veliler, ?Aylardır okullar tatil, onarım bu süre içinde neden yapılmadı. Bu büyük bir sorumsuzluktur. Binlerce öğrenci neredeyse 1 aya varan gecikmeyle okula başlayacak. Bu da çocukları olumsuz etkileyecektir. Okulların bir an önce eğitime açılmasını istiyoruz? diye konuştu.

Gittikleri okullarında kitaplarını aldıktan sonra evlerine dönen öğrenciler, ?Okula geldik. Ders kitaplarını aldıktan sonra öğretmenlerimiz bize ?On gün sonra okula gelin' dedi. Çok üzüldük. Biz de diğer yaşıtlarımız gibi okulun ilk gününde eğitime başlamak isterdik? dedi.

KADROLAŞMA İDDİASI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolaşmanın dışında hiç bir şey yapmadığını ileri sürdü. Diyarbakır'da eğitim alanındaki sorunların her geçen gün artarak sürdüğünü iddia eden Karahan, ?Bu kentimizdeki bir çok okulda eğitim ve öğretim verilemektedir. Geçen yıl tadilatı yapılan okullar bu yıl da tadilat listesine alınmışlar. Tadilatı yapılan bir çok okulun da dış cephe boyası yapılmaktadır. Bunun ötesinde çatısı akan okulların, tuvaleti tıkanan okulların tadilatı yapılmamaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber