Eğitim-İş'ten rektör atamalarına tepki

Haber Giriş : 10 Eylül 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni kurulan 23 üniversiteye yaptığı Rektör atamalarının 16'sının ?türbana özgürlük? bildirisine imza attığını belirterek, ?. Cumhurbaşkanı Gül, bu tutumu ile haklılığımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Üniversiteler AKP'nin arka bahçesi haline getirilmek istenmektedir? dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yeni kurulan üniversitelere yapılan rektör atamalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Adıbelli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, YÖK'ün 69 rektör adayı arasından 23'ünü yeni kurulan üniversitelere atadığını anımsatarak, Yeni rektörlerden 16'sının ?türbana özgürlük? olarak adlandırılan bildiriye imza atanlar arasından seçildiğini, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ?türban?ı kriter aldığını savundu. Adıbelli, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Abdullah Gül'ün ?AKP'nin Cumhurbaşkanı? olacağını söylediklerini anımsatan Adıbelli, ?Cumhurbaşkanı Gül, bu tutumu ile haklılığımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Üniversiteler AKP'nin arka bahçesi haline getirilmek istenmektedir. Üniversiteyi türbana dolamak isteyenler, özgür üniversite adı altında ortaçağ karanlığını eğitim sisteminin başına musallat etmek istemektedirler. Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet'in savunucusu olan bilim adamlarının saf dışı bırakılmaya çalışıldığı görülmektedir? dedi.

Özgürlük kavramının, baskıcı dinci çevrelerin bayrağı olduğunu söyleyen Adıbelli, ?Bir gerici simgenin, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk sisteminin çağdaş kurumları olmaları gereken üniversitelerine sokulması için kullanılamaz. Üniversiteler, siyasetin müdahale alanı olmaktan çıkarılmalıdır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber