Maliye, MEB şube müdürlerinin itibarını zedeledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞUBE MÜDÜRLERİNİN İTİBARI ZEDELENMİŞTİR.BİR ŞUBE MÜDÜRÜ

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiyemiz'in en büyük kamu kurumudur. Böyle büyük bir kurumun yönetilmesi de sadece Ankara ile mümkün değildir. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri MEB'in sesi, soluğu durumundadır. Sayısı 17 milyonu bulan öğrencilerle, bunların aileleri ve öğretmenlerini de eklediğimizde aşağı yukarı 40 milyon nüfusun ülke sathında eğitimle ilgili problemlerinde ilk muhatabı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleridir. Bakanlığın attığı her türlü adımın uygulayıcıları milli eğitim müdürleridir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bir çok yeniliği kolayca uygulayabiliyorsa, teknolojiyi iş ve işlemlerinde etkin bir şekilde kullanarak işleri hızlandırıyorsa , e-devleti en iyi kullanan bakanlık MEB ise, bunda il ve ilçe Milli eğitim müdürlerinin rolü yok mudur?

MEB taşra teşkilatında görev yapan şube müdürleri ve milli eğitim müdürlerinin itibarı zedelenmiştir. Bu kadrolarda çalışan arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmediği gibi, şikayetleri muhatap bulamamaktadır.

Özellikle mali haklar yönünden rencide edilmişlerdir. Denge tazminatından faydalanmamışlardır. Buna gerekçe olarak bu kadrolarda çalışan personelin ek ders ücreti almaları gösterilmiştir. Milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri istisnalar hariç öğretmendirler. Genel idare hizmetleri sınıfında olmaları eğitimden uzaklaşma anlamı taşımamaktadır. Fiilen eğitim faaliyetlerinin tam ortasındadırlar. Eğitimle ilgili her iş ve işlemden haberdar olmaları ve rehberlik yapmaları gereği vardır.

Milli eğitim müdürlerine verilen ücret 15 saattir. Milli eğitim müdürü hafta sonu açılan kursları denetlemesin mi? Okulların pansiyonlarını akşamları kontrol etmesin mi? Elbette etmeli. Bir ilçede, bir okulda ortaya çıkacak en küçük olumsuzluğun izahını önce Milli eğitim müdürü yapmalıdır, yapıyorlar da. Ama denetlediği okul müdürü kadar ücret alamamaktadır. Bunun izahı mümkün müdür? Bir ilçe milli eğitim müdürü, şube müdürü, okul müdürüne göre aylık 500 YTL daha az ücret almaktadır. Görevde yükselme ve sorumluluğun artmasının karşılığı bu mudur? Amiri olduğumuz okul müdüründen daha az ücret almak itibarımızı nasıl etkiler?

Asıl mesleği öğretmenlik olan milli eğitim müdürleri, uzman öğretmenlik uygulamasının dışında tutulmuşlardır. Öğretmenlere rehberlik yapan, denetleyen, onları temel ve hazırlayıcı eğitimlerle yetiştiren milli eğitim müdürleri uzman öğretmen olamamaktadır. Bununla ilgili kanun maddesi değiştirilmeli, öğretmenlikten gelen milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine uzman öğretmenlik yolu açılmalıdır.

MEB Şube müdürlerinin yapılan düzenlemeye ilişkin eleştirileri için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber