3G ihalesini Telekomünikasyon Kurumu yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3G ihalesini Telekomünikasyon Kurumu'nun yapacağını, ihaleye ilişkin Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını bildirdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan, Yıldırım, "İstanbul Boğazı'na yaptırılacak 3. köprünün güzergahının sorulması üzerine, Bakanlığın köprünün yapılacağı yer konusunda alternatifleri belirlediğini söyledi.

Yeni köprünün, İstanbul'un yeşil alanlarına zarar vermeyecek, kamulaştırma bedeli ağır olmayacak ve kent trafiğini rahatlatacak bir noktada yapılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, bu konular dikkate alınarak 4 alternatif arasından bir güzergah seçileceğini ifade etti.

"Arsa spekülatörleri nedeniyle mi yerini açıklamıyorsunuz?" sorusu üzerine Bakan Yıldırım, "Gayet tabii. Bu konularda maalesef spekülasyonlar oluyor. Onlara kimse itibar etmesin. Paralarını boşuna yatırmış olabilirler. Ters köşe yapabiliriz" dedi.

3G ihalesi

Bakan Yıldırım, başka bir soru üzerine Elektronik Haberleşme Kanunu'nda henüz değişiklik yapılamadığı için Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G) ihalesinin Telekomünikasyon Kurumunca gerçekleştirileceğini bildirdi.

İhaleye ilişkin Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını belirten Yıldırım, ihalenin yıl sona ermeden yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

"Operatörlerin yükümlülüklerini yerine getirmelerini istemiştiniz. Şu an itibariyle çalışmalarından tatmin oldunuz mu? Yeterli altyapı yaptılar mı?" sorusuna Yıldırım, "Yüzde 100 değil ama en azından o yönde gayretleri olduğuna tanığız. Numara taşınılabilirliği de tamam" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber