7 okulda Çince sınıfı açma kararı alındı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Turizm okullarında Çince öğretilecek

Çince eğitimini Ankara Üniversitesi Çince Bölümü mezunları verecek, daha sonra öğretmen ataması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 7 okulda Çince sınıfı açma kararı aldı. Çince dil öğretimi müfredatı Talim ve Terbiye Kurulu'ndan geçerken Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Adana, Ankara, Aydın, İstanbul, İzmir ve Nevşehir'deki 7 otelcilik ve ticaret lisesinde Çince sınıfları açılmasına onay verdi.

Bu okullarda 30 kişilik sınıflardan birer şube açılacak ve toplam 210 öğrenci alınacak, kayıtlar yapıldıktan sonra eğitime başlanacak. Çince sınıflarına Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS)'na girenler arasından puan sıralamasına göre öğrenci alınacak.

Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz, ticaret ve otelcilik liselerinde İngilizce, Almanca, Japonca ve Rusça eğitimi verildiğini, Çincenin okullarda öğretilecek beşinci dil olduğunu söyledi. Genel Müdür Sabaz, bu yıl Çince öğreticilerini Ankara Üniversitesi Çince Bölümü mezunlarından karşılayacaklarını, gelecek yıl ise kadrolu Çince öğretmeni ataması yapacaklarını belirtti.

Çince dil öğretiminin bu eğitim ve öğretim yılından itibaren başlatılacağı okullar şöyle: Adana Nezihe Yalvaç Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ankara Yenimahalle Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Aydın Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Beşiktaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Beşiktaş M. Ali Büyükhanlı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, İzmir Karşıyaka M. Ali Lahur Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber