Servisçiler ihaleye girmeyince öğrenciler okula başlayamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 12:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kastamonu'nun merkeze bağlı Akçataş köyünde bulunan Karadere İlköğretim Okulu öğrencileri, servis sürücülerinin, teklifin düşük olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ihalesine katılmamaları nedeniyle okula gidemiyor.

Tosya'ya 20, Kastamonu'ya 40 kilometre uzaklıktaki 320 öğrencili okul taşımalı eğitim verdiği için uzatmalı tatil sürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün fiyatlarını şehir merkezindeki normal şartlara göre belirlediğini belirten servis sürücüsü Cavit Menteşoğlu (52), havalar iyi iken sorun olmadığını, ancak bölgede kışın çetin geçtiğini ve giderlerin çok olduğuna dikkat çekti.

Sorunun çözülmesini isteyen Menteşoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sefer başına 42 YTL teklif ettiğini, kendilerinin ise 50 YTL istediklerini söyledi.

Karadere İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Necla Oğuz'un annesi Tülay Oğuz ise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve servisçiler arasında anlaşma sağlanamadığı için çocuklarının okula gidemediğini dile getirdi.

Aynı okulda okuyan 5. sınıf öğrencisi Nigar Kara ve kardeşi 2. sınıf öğrencisi Nazlı Kara da bir an önce sorunun çözülmesini, okullarına kavuşmak istediklerini ifade etti.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı ise, söz konu okul için üç kez ihale açıldığını servisçilerin ihale fiyatını beğenmediğini belirterek, "Dördüncü ihale bugün yapıldı, fakat katılan olmadı. İhaleye katılacak bazı servisçiler ise engellendi. Servisçilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber