YÖK, akademik kadro ilanlarını netten duyuracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) akademik kadro ilanlarını artık internetten duyuracak.

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, üniversitelerin araştırma görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı gibi akademik kadro ilanlarının bundan sonra YÖK'ün ?www.yok.gov.tr? internet adresi üzerinden takip edilebileceği bildirildi.

Bu amaçla internet sayfasında çeşitli arama kıstasları ile ilanları incelemeyi kolaylaştıran bir bölümün hazırlandığı belirtilen açıklamada, ?Akademik Kadro İlanları başlıklı bu bölümde araştırma görevlisi, okutman uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı ya da üniversiteye göre ilan araması yapmak mümkün olacak? denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

?31 Temmuz 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve akademik personel alımlarına ilişkin nesnel kıstaslar getiren 'Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin' 8. maddesine göre üniversiteler bu yönetmelik çerçevesinde akademik kadro ilan duyurularını YÖK internet sayfasından kamuoyuna duyuracak. Böylece belirtilen akademik kadrolara ilişkin duyuruları takip eden adaylar sadece YÖK internet sayfasını takip ederek bu ilanlara ulaşabilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber