Akdeniz diyeti ömrü uzatıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 17:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Aynur TATTERSALL /LONDRA,(DHA)

İNGİLİZ bilim adamları, Akdeniz diyetiyle beslenenlerin daha uzun yaşadığı ve kronik hastalıklardan uzak kaldığını ortaya koydu.

Daily Express gazetesinin haberine göre, The British Medical of Journal'da yayımlanan bir araştırma sebze ve meyve yönünden zengin, olan Akdeniz diyetinin kişileri hastalıklara karşı korumada büyük rol oynadığını ve Akdeniz diyeti ile beslenenlerin daha uzun yaşadığını ortaya çıkardı.

Daha önce The British Journal of Canser'de yayımlanan bir araştırma Akdeniz diyetinin kansere karşı yüzde 22 oranında koruduğunu ortaya çıkarmıştı. Ancak ilk defa ve en geniş çaplı yapılan son araştırmaya göre, Akdeniz diyetine sadık kalanların erken ölüm oranının yüzde 9 daha az olduğunu tespit edildi.

Bilim adamları, sonuca, 1.5 milyon gönüllünün katılımıyla gerçekleştirdikleri araştırmayla ulaştı. Doktorlar deneklerin beslenme alışkanlıklarını 3 ila 18 yıl arasında gözlemleyerek, Akdeniz diyetine sadık kalanların kronik hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğu ve bu kişiler arasında ölüm oranının yüzde 9 daha az olduğu tespit etti. Konuyla ilgili açıklama yapan İngiliz Kanser Araştırmalarından Uzman Doktor Emma Campbell, bu araştırmanın sonucunun Akdeniz diyetinin sağlık açısından birçok faydası olduğu yönündeki bulguları daha da güçlendirdiğini, bu çalışmanın Akdeniz diyetinin meyve sebze ağırlıklı olması ve yemeklerde zeytinyağı kullanılması nedeniyle sağlığa büyük ölçüde olumlu etkisi olduğunu ifade ederek, ?Tavsiyemiz sebze ve meyve yönünden zengin, et ve süt ürünleri yönünden fakir olan Akdeniz diyetinin uygulanması ve yaygınlaştırılması? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber