Unakıtan'ın büyük kızı aydınlatma şirketi kurdu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi Zeynep Unakıtan aydınlatacak

Yeni şirketler / Serkan Arman

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın büyük kızı Zeynep Unakıtan, aydınlatma sektörüne adım attı. Unakıtan, geçen hafta kurduğu ?ZİA Enerji Teknoloji' şirketiyle ev, işyeri ve sokakları LED ışığıyla aydınlatacak.

Yakın gelecekte geleneksel ampul ve floresan lambaların yerine geçeceği düşünülen LED, İngilizce ?Light Emitting Diode'un (Işık Yayan Diyot) baş harflerinden oluşuyor. LED bazlı ışıklar, dünyada trafik lambalarından el fenerlerine kadar çok geniş bir yelpazede kullanılıyor.

Unakıtan'ın İstanbul Pendik'teki firması da QLED markasıyla LED bazlı ışıklandırma sistemleri satacak.

LED'i Türkiye'ye yayacak

Zeynep Unakıtan'ın ZİA Enerji Teknoloji'deki ortağı ise İsmail Kılıçlar. Unakıtan'la arkadaş çevresinden tanıştığını belirten Kılıçlar, ?ZİA adı isimlerimizin baş harflerinden geliyor. Aynı zamanda ?Ziya' ışık, aydınlık demek. Bu şirketle ampulün kullanılması gereken her yerde olacağız? diyor.

LED'in geleceğin aydınlatma sistemi olduğunu söyleyen Kılıçlar şöyle devam ediyor:

?LED, normal ışıklandırmadan yüzde 90 tasarruflu ve çevreci. ABD, LED'e geçiyor. Bu konuda 2011 yılını milat kabul ettiler. Avrupa da bu yöne gidiyor. Türkiye'de de bu yeniliği yaygınlaştırmak istiyoruz. Türkiye'de bir bayi ağı oluşturacağız. Proje bazlı işler yapıyoruz. Şu anda elektriğin yoğun olarak kullanıldığı alışveriş merkezlerinin aydınlatılması önceliğimiz. LED ev, işyeri ve sokak aydınlatılmasında da çok önemli tasarruf sağlayacak.?

Borla ısıtıp soğutacaklar

Zeynep Unakıtan'ın yeni işi konusunda heyecanlı olduğunu da söyleyen İsmail Kılıçlar, ?Enerjinin önemi malum. Dünyada tüm oyunlar enerji üzerine oynanıyor. Yakında piyasaya bir cihaz daha çıkaracağız. Isınmada yüzde 35, soğutmada da yüzde 25 tasarruf sağlayacak. Bu alet doğalgaz ve elektrikle çalışıyor. Bor da kullanıyor. Sırrı ortaya çıkmasın diye patent başvurusu yapmaya gerek görmedik. Zaten taklidi çok zor? diyor.

Doktor olan Zeynep Unakıtan'ın ayrıca A.B Gıda, FAB Gıda, Telemobil Bilgi İletişim ve SAB Makine firmalarında da aile fertleriyle ortaklıkları var.

Selülite Eliyeşil ailesi ?dur' diyecek!

Karamehmet ailesiyle birlikte Çukurova Sanayi İşletmeleri'nin kurucularından olan Eliyeşil ailesi, güzellik sektörüne giriyor.

Sahip olduğu yarış atlarıyla tanınan Necmettin Eliyeşil, Kolombiya asıllı eşi Maria Eliyeşil, magazin dünyasının en ilgi çeken isimlerinden olan kızı Melissa Eliyeşil ve oğlu Şadi Eliyeşil, selülit tedavisi yapan bir güzellik merkezi zinciri kurmaya hazırlanıyor. Eliyeşil ailesi, ?Element' markasıyla ilk merkezlerini İstanbul Etiler'de açacak.

Necmettin Eliyeşil, ABD seyahatleri sırasında tanıdık bir doktor vasıtasıyla, selülit tedavisinde kullanılan yeni bir aletle tanıştıklarını ve bu aletin distribütörlüğünü almaya karar verdiklerini belirterek şunları söylüyor:

?Melissa, Chanel'de çalışıyor'

?Smooth Shapes marka bir selülit tedavi aletinin distribütörlüğünü aldık. Bu aletleri Türkiye geneline ve sonra da çevre ülkelere satacağız. Aletlerin çok başarılı olduğunu görünce eşim Maria ve kızım Melissa bir güzellik merkezi de kendileri açmak istedi. Burada krem gibi çeşitli güzellik ürünleri de satılacak.

Merkezimiz başarılı olursa sayılarını da artıracağız. Getirdiğimiz alet, Türkiye'deki selülit giderici sistemlerden farklı. Son teknolojiyi kullanıyor. Kızım şu anda ABD'de moda konusunda eğitim görüyor. Bir yandan da New York'taki Chanel mağazasında çalışıyor. Yakında Türkiye'ye gelecek ve şirkette aktif olarak çalışacak.?

Melissa Eliyeşil, daha önce CNBC-e televizyonu ve İpekyol mağazasında çalışmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber