Deprem güçlendirmesi KPSS'yi etkiledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 23:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de deprem güçlendirmesine alınan okullar, önlisans ve ortaöğretim düzeyindeki adaylar için 21 Eylülde yapılacak KPSS için sınav yeri olarak kullanılamayacak.

Edinilen bilgiye göre, daha önce gönderilen sınava giriş ve kimlik belgelerinde güçlendirmeye alınan okullar bulunan adaylara ikinci bir belge gönderilerek yeni yerleri bildirildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yeni sınav yerlerini gösteren belge ile birlikte adaylara bina değişikliği ile ilgili bir de açıklamada gönderildi.

Açıklamada ?2008 KPSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgeniz tarafınıza gönderildikten sonra sınava gireceğiniz binanın sınav yapmaya uygun olmadığı merkezimize bildirildiğinden, sınava gireceğiniz bina değişmiştir? denildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünce okullar açılmadan güçlendirilmesi gereken 44 okulda eğitime başlamama kararı alınmış, bu 44 okuldan güçlendirilmesi okulların açılışına yetiştirilen 3 okulda eğitime başlanmış, geri kalan okullarda ise eğitim ya okulun ikinci binasında ya da öğrenciler yakın okullara gönderilerek başlatılmıştı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'ye İzmir'de güçlendirilmesi gereken okulların listesini yolladıklarını belirterek, ÖSYM'nin de bu notu dikkate alarak yeniden düzenleme yaptığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber