Erdoğan: Deniz Fenerinde hata yapanlar cezasını çeksin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardıç AYTALAR / İSTANBUL

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AKP Beyoğlu 3. Olağan İlçe Kongresi'nde, yine Almanya'da patlayan Deniz Feneri yolsuzluğunu haber yapan medyayı suçladı, siyasi bozgunculuk peşinde olduğunu söyledi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile CHP'ye çatan Erdoğan, Cemal Kamacı Spor Salonu'ndaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Eski defterler karıştırılıyor

Geçen hafta sonu Bayrampaşa ilçe kongremizde Aydın Doğan medyasının yayınlarıyla ilgili bazı gerçekleri açıkladım bazı sorular sordum. Dedim ki, "Size 1 hafta süre. Haftaya yine bir kongredeyiz. Bu soruların cevaplarını çıkın, açıklayın. Siz açıklamazsınız ben açıklarım" dedim. O gün geldi, şimdi son beş gündür yazılıp çizilenleri birlikte değerlendirelim. Aydın Doğan medyası müflis tüccarın eski defterleri karıştırması gibi defterleri karıştırıp, "Acaba AK Partiye nereden vururum?" gayretinde koşturup dururken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Elmadağ rampalarında on yıllardır yapılamayan bu yolları "Biz nasıl duble yollar yapar, Ankara Samsun arasını açarız?" bunun koşturmasını yapıyoruz farkımız bu. Dedikoduyla meşgul olan biz değiliz, sizsiniz Bay Doğan grubu, sizsiniz.

Yanlış yapan bedelini öder

Bizim açımızdan mesele Almanya'da görülen neticesinde mahkeme, iddiaların hangisinin yanlış olduğuna karar verecektir. Halkımız bizi hiçbir zaman bu tür suiistimallerin içinde görmedi bundan sonra da görmeyecektir. Varsa yanlış yapan elbette cezasını çeker, bedelini öder. Davada Türkiye'yi ilgilendiren boyut ortaya çıkarsa idari yönden ne gerekiyorsa yaparız. Paraların suiistimal edildiği hesaplarda usulsüzlük bizim için çok ciddi iddiadır. Mahkemede kanıtlanırsa hakettikleri cezayı bunun sorumluları almalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber