Rize'de anahtar skandalı

Haber Giriş : 11 Kasım 2004 05:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'de doğal afatler sonucu evsiz kalanlar için TOKİ tarafından yaptırılan ve geçen hafta Başbakan Erdoğan tarafından hak sahiplerine teslim edilen konutların anahtarları tören sonrası geri toplatıldı.

Rize'de 1988 yılından beri yaşanan doğal afetler sonucu evsiz kalanlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hak sahiplerine teslim edilen konutların anahtarları, dairelerin henüz bitirilmediği gerekçesiyle teslim töreninin ardından geri alındı.

Geçen hafta tatil için memleketi Rize'ye gelen Başbakan Erdoğan, üç günlük gezisi boyunca bazı açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirmiş, bu arada da doğal afetler sonucu evsiz kalanlar için İslampaşa Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katılmıştı. Düzenlenen görkemli törenle hak sahiplerine anahtarları teslim edilen konutların, tam olarak bitirilmediği gerekçesiyle törenden sonra geri alındıkları ortaya çıktı.

Konutların birçoğunun elektrik ve döşemelerinin henüz tamamlanmadığı öğrenilirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Rize Valisi Enver Salihoğlu, konutların yapımının üstlenen müteahhit firmanın işi tam olarak bitirmesi için iki ay daha zamanının bulunduğunu söyledi. Müteahhidin işi geciktirmediğini kaydeden Salihoğlu, "Zaten daireler bitmek üzere. Müteahhidin bitirmesi gereken ufak tefek işler için anahtarlar geri alınmış olabilir" dedi.

Rize'de yapımları tamamlandığı ileri sürülen 48 afet konutu, hafta sonu Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir törenle hak sahiplerine teslim edilmişti. Başbakan Erdoğan, düzenlenen törende konutların normal bitirilmesi gereken tarihten iki ay daha erken tamamlandığını ve bunun da kendi iktidarlarının farkı olduğunu söylemişti

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber