Sahte evrak çetesi operasyonu: Okullara ait dökümanlar bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'ye bağlı Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'nin düzenlediği operasyon sonucunda sahte evrak çetesi çökertildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Darıca ilçesinde ikamet eden Japon lakaplı S.Ö. isimli şahsın para karşılığında sahte resmi evrak hazırlayıp sattığı bilgisine ulaştı. Polis, genişletilen operasyon sonucu S.Ö. ile birlikte daha önce de sahtecilik suçundan gözaltına alınan emekli öğretmen R.K. ve bu şahıslara yardım ettiği ileri sürülen A.C. isimli şahısları gözaltına aldı.

Bu şahısların kaldıkları yerlerden yapılan aramada, Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal Endüstri Meslek Lisesi, Gebze Endüstri Meslek Lisesi, Darıca Lisesi, çeşitli lise ve endüstri meslek liselerine ait sahte mühür, çok sayıda nüfus cüzdanı fotokopileri, içerisinde diploma, adli sicil kaydı yazıları, çeşitli okul ve kurumlara ait resmi evrak ve mühür örnekleri bulunan harici hafıza kartları, çok sayıda sürücü adayı sağlık raporları, ikametkah ilmuhaberleri, akaryakıt istasyonları için EPDK lisans fotokopileri, noter vekaletnameleri, tapu fotokopileri, birçok bankaya ait çek fotokopileri ve bilgisayar kayıtlı çek taslakları ele geçirildi.

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber