Deniz Feneri davasına yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2008 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'daki Deniz Feneri derneğinde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili davanın bugün öğleden sonraki oturumunda mali komiser Alexander Böhm'ün dinlenmesine devam edildi.

Böhm, ifadesinde, sanıklar Mehmet Gürhan ve Mehmet Taşkan'ın edindiği malların nasıl elde edildiğini ve tam olarak dernekteki paralarla mı alındığının kesinlik kazanmadığını söyledi.

Davanın başlangıcında Zekeriya Karaman'ın avukat İlknur Baysu'yu arayarak Firdevsi Ermiş'e selam yolladığını ve kesinlikle konuşmamasını istediğini dile getiren Böhm, bunun Firdevsi Ermiş'in ifadesinde görülebileceğini ve Ermiş'in buna rağmen konuştuğunu ifade etti.

Sanık avukatlarından Ercan Açıkel'in Almanya Deniz Feneri e.V'ın Türkiye'deki Deniz Feneri ile yasal ya da kesinlik gösteren bir bağın olup olmadığını sorması üzerine Böhm, "Hayır böyle resmi bir bağlantı göremedik. Ancak Türkiye'deki dernek Almanya'daki derneğe lojistik destek sağlıyordu. İki dernek yöneticileri birbirinde yöneticilik yapmıyordu. Yapılan yardımların taşınması ve yerine ulaştırılması gibi yardımlar yapılıyordu. Yani yasal olarak olmasa bile bir ilişki söz konusuydu" dedi.

2005 yılından bu yana Almanya Deniz Feneri'nden Türkiye'deki Deniz Feneri'ne aktarılan 7 milyon avronun Zekeriya Karaman ve zaman zaman havale yoluyla aktarıldığının gayri resmi belgelerde görüldüğünü anlatan Böhm, bu paraların nereye kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Para sonuçta buradan çıkmış. Ama nerelere ve nasıl kullanılmış o benim sorunum değil" dedi.

Taşkan'ın avukatı Ercan Açıkel, Türkiye'deki dernekler yasası gereğince dış ülkeden Türkiye'deki derneklere para transferi yapılamadığını ve bu nedenle paraların kurye yoluyla gönderildiğini ifade etti.

Mahkeme başkanı Johann Müller, davanın görülmesine yarın TSİ 11.00'de devam edileceğini ve çarşamba günü karar verebileceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber