MEB'den 'devamsız' öğrenciye ikinci şans

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 11:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okula kaydolmamış ya da kayıtlı olduğu halde sürekli devamsız olan 10?14 yaş grubundaki çocuklara ''ikinci bir şans vermek'' üzere hazırladığı ''Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı'' kapsamında ailelere ulaşabilmek için ''rehber kitap'' hazırladı.

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği'nin mali ve UNICEF'in teknik desteği ile ''Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı''nı hazırlayarak 2008?2009 öğretim yılından itibaren ulusal düzeyde uygulanmaya başlamıştı.

Program, okula hiç kaydolmamış ya da kayıtlı olduğu halde sürekli devamsız olan 10-14 yaş grubundaki çocukların yeniden eğitim sistemine kazandırılmasını ve okula gitmelerini amaçlıyor.

Bakanlık, programın etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak, çocukları okula gitmeyen aileleri ikna etme, onlarla daha iyi iletişim kurmayı kolaylaştırmak için ''rehber kitap'' hazırladı. Kitap, program kapsamında görev alacak kişilere de yol gösterecek.

Kitapta, okula gitmeyen çocukların okula kazandırılması ve Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı'na yönlendirilmesi için izlenebilecek yollar belirtildi. Bunlardan en önemlisinin ''ev ziyaretleri'' olduğu vurgulanarak, toplum liderlerinin desteğinin de alınmasına dikkat çekildi.

Kitapta, program kapsamında ev ziyareti yapacak çalışanlara kolaylık sağlaması için, ailelerin çocuklarını okula göndermemeleri konusunda söyleyebilecekleri nedenlere ilişkin neler söylenebileceği konusunda önerilerde de bulunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber