İstanbul'da öğrenciler lise önünde polisi protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2008 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kağıthane'de arkadaşlarının emniyet güçlerince keyfi gözaltına alındığı öne süren bir grup, polisi ve okul idaresini protesto etti. Lise önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağılan ancak bir süre sonra tekrar okula gelen öğrenciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis şeflerinin iddiaları araştıracağı sözü üzerine öğrenciler olaysız dağıldı.

Kağıthane Lisesi'nde bir kaç öğrencinin polis tarafından okul çıkışında gerekçesiz şekilde gözaltına alındığını savunan ve aralarında öğrenci olmayan şahısların da bulunduğu yaklaşık yirmi kişilik grup, okul önünde toplandı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Aydan Kıran, 11 Eylül Perşembe günü Kağıthane Lisesi okul çıkışında okul öğrencisi arkadaşlarının polislerce keyfi olarak gözaltına alındığını ve şiddet uygulandığını iddia etti. Polisi ve okul yönetimini protesto eden öğrenciler , "Baskılar bizi yıldıramaz, Karakol değil okul istiyoruz, Liselerde kışla düzenine son, Yaşasın devrimci dayanışması" şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasının ardından dağılan öğrenciler bir süre sonra tekrar sloganlar atarak okula geri döndü. Öğrencilerin dağılmasını isteyen polis ile grup arasında tartışma yaşanırken, polis yetkililerinin öğrencilerin iddialarını inceleyecekleri sözü vermesi üzerine grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber