MEB'den 'Apo' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2008 11:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Milli Eğitim Bakanlığından, "terör örgütü elebaşının adının ders kitabında yer aldığı" iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, "kitapta resim ve isim kullanılmadığı" bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her yıl eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren bazı kurumlar, gazeteler ve eğitim sendikaları okullarda öğrencilere dağıtılan kitapları incelerler ve kendi siyasi görüşlerine aykırı fikir ya da ifadeleri cımbızla çekerek haber yaparlar.

Bu sene de dağıtılan kitapları kendi siyasi görüşü çerçevesinde inceleyen bir eğitim sendikası, birkaç gün önce medya kuruluşlarına yaptığı açıklamada 'okul kitaplarında bölücübaşının adının bulunduğunu' iddia etti.

Bu iddia bakanlığımızca yalanlanmıştır. Kitap bir tarih kitabıdır. Yakın tarihin önemli olayları anlatılmaktadır. '1990'lı yılların en önemli olaylarından biri de Suriye'de saklanan bölücübaşının 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesidir' şeklindedir. Görüleceği üzere kitapta ne resim ne de isim kullanılmamıştır.

Olayı büyütmek isteyenlerce zaman zaman farklı ortamlarda gündeme taşımak istenmesi karşısında bu açıklama yapılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber